Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Magyar konzulátus nyílt Laoszban

Cikk:

Megnyílt az első magyar tiszteletbeli konzulátus Laosz fővárosában, Vientiánban, jó esély van a két ország közötti kapcsolatok fejlődésére - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium államtitkára négynapos laoszi látogatása végén.

A magyar-laoszi kapcsolatoknak erős kulturális gyökerei vannak, hiszen négy laoszi miniszterhelyettes és az ázsiai ország parlamentjének több tagja is Magyarországon tanult. Laosz nagyon nyitott az együttműködésre Magyarországgal, amelynek megvannak a gyökerei a múltban is - tette hozzá.

Németh Zsolt közölte Laoszban találkozott Thonglun Sziszulit miniszterelnök-helyettessel, külügyminiszterrel és Pani Jathotu házelnökkel. A két ország külügyminisztériuma között együttműködési megállapodás jött létre, amellyel intézményesül a külügyi konzultáció rendszere. Emellett egyeztettek az Ázsia-Európa találkozó (ASEM) előkészítéséről, amelynek 2012 novemberében Laosz lesz a házigazdája, a tervek szerint az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz.

Az ASEM külügyminiszteri értekezletét, amely az első félévi magyar soros EU-elnökség egyik legjelentősebb külpolitikai rendezvénye volt, júniusban tartották Gödöllőn – emlékeztetett Németh Zsolt.

A felek 2012 első felében szemináriumot szerveznének a Duna-stratégiában érintett és a Mekong folyó régiójában található országok között, és a két térség közötti együttműködési megállapodást a jövő novemberi ASEM csúcstalálkozón írhatják alá. Emellett jövőre lesz a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének ötvenedik évfordulója, amelyről politikai, üzleti és kulturális tartalmú rendezvényekkel emlékeznek meg.

Ugrás vissza Ugrás vissza...