Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Oroszország és Magyarország lezárja a Malévot érintő együttműködést

Cikk:

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos moszkvai tárgyalásain abban állapodott meg orosz partnereivel, hogy lezárják a Malévot érintő eddigi együttműködést, és szakértői tárgyalások során rögzítik a pénzügyi elszámolás módját.

Fellegi Tamás Viktor Zubkov orosz első miniszterelnök-helyettessel és Igor Szecsin energetikáért felelős miniszterelnök-helyettessel tárgyalt szerdán Moszkvában, a megbeszéléseken a Malév konkrét ügye mellett az energetika, a közlekedés és a mezőgazdaság kérdéseit kerültek szóba.
 
Az idén tavasszal ismét állami tulajdonba került Malév magyar légitársaság ügye már 2009-ben is folyamatosan szerepelt a magyar-orosz megbeszéléseken. A Malév 2007 tavaszán került a Borisz Abramovics orosz üzletember érdekeltségébe tartozó AirBridge Zrt. tulajdonába, s egy Abramovics által a légitársaság nevében a VEB banknak aláírt 32 millió euró értékű viszontgarancia a Malév kötelezettségeként jogvita tárgya. A legutóbbi hivatalos tájékoztatás szerint ezen felül a Malév 102 millió euróval tartozik az orosz banknak, miközben a Malév finanszírozása továbbra is problematikus.

A találkozón az orosz fél aggodalmának adott hangot az energiaszektort érintő válságadó miatt, amely a Panrusgazt is sújtja. A két ország közötti nyitott kérdések közül többen várhatóan döntés születik majd Orbán Viktor magyar kormányfő jövő heti moszkvai látogatásán, másokban pedig akkor szabják majd meg a felek a további irányt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...