Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Magyarország megosztaná az illegális bevándorlás elleni küzdelem költségeit

Cikk:

Orbán Viktor miniszterelnök a közelgő magyar EU-elnökség alkalmából tárgyalt Lawrence Gonzi máltai miniszterelnökkel hétfőn, a megbeszélésen a magyar kormányfő jelezte: Budapest megosztaná az illegális bevándorlás elleni harc költségeit a tagállamok között.

Magyarország a soros EU-elnökség idején képviselni fogja azt az álláspontot, hogy az illegális bevándorlás elleni küzdelem költségeit osszák meg a tagállamok között – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, miután tárgyalt Lawrence Gonzi máltai miniszterelnökkel. A két kormányfő a közelgő magyar EU-elnökség alkalmából találkozott, a megbeszélésen szó volt még a gazdasági helyzetről, a versenyképességről és a munkahelyteremtésről. Orbán Viktor jelezte, hogy Budapest ellenzi a több tagállam által is szorgalmazott adóharmonizációt, mert az rontja bizonyos tagországok versenyképességét. Aláhúzta, hogy a gazdasági fellendülést munkahelyteremtésnek kell kísérnie.
 
Az ír pénzügy mentőcsomaggal kapcsolatban a magyar miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy hasonló helyzetekben nemcsak a gyors döntések, hanem azok utóélete is számít: a kedvezményezett országoknak ugyanis minél hamarabb vissza kell térniük a kötvénypiacokra, hogy hiányukat onnan finanszírozzák.

Ugrás vissza Ugrás vissza...