Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kitüntetések a honvédségnél március 15-e alkalmából

Létrehozva: 2004. március 12.
Módosítás: 2006. május 3.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Magyar Köztáraság nemzeti ünnepe és a magyar sajtó napja alkalmából kitüntetéseket, elismeréseket adtak át a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség központi ünnepségén pénteken Budapesten. Az elismeréseket Fehér József közigazgatási államtitkár nyújtotta át.
Mádl Ferenc köztársasági elnök a honvédelmi miniszter előterjesztésére a központi pénzügyi és számviteli hivatal főigazgatójává és egyidejűleg dandártábornokká nevezte ki Alkéri István ezredest. Az államfő a beosztásában huzamos időn keresztül végzett kiemelkedő munkássága elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét adományozta öt személynek. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet tíz, az Ezüst Érdemkeresztet egy, a Bronz Érdemkeresztet két személy vehette át.
Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a rendőrség és a Magyar Honvédség kapcsolatának erősítése érdekében végzett, valamint a Katonai Biztonsági Hivatal nemzetbiztonsági munkáját segítő tevékenysége elismerésül a Szolgálati Érdemjel arany fokozatát adományozta Salgó László rendőr vezérőrnagynak.
Juhász Ferenc a Szolgálati Érdemjel arany fokozatát adományozta tizennégy, ezüst fokozatát hat, bronz fokozatát pedig tizennégy személynek. A miniszter tartós külszolgálat során, NATO-beosztásban teljesített kiemelkedő tevékenysége elismeréséül NATO Szolgálatért Érdemérmet adományozott húsz személynek, köztük Szenes Zoltán altábornagynak, a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar főnökének.
Emléktárgyat kapott Pál János , a Magyar Huszár és Lovas Hagyományőrző Társaság ügyvezető elnöke és Vasvári Vilmos , a Politikai Foglyok Országos Szövetségének elnöke.
A honvédelem érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként, a magyar sajtó napja alkalmából, I. osztályú Honvédelemért kitüntető címet vehetett át Vértessy Sándor , a Magyar Televízió és Rádió nyugalmazott munkatársa. A kitüntető cím III. osztályú fokozatát négy, színes viselettörténeti kisplasztikát két újságíró kapott.
Ugrás vissza Ugrás vissza...