Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Az egyiptomi-líbiai határon járt terepszemlén Martonyi János

Cikk:

Az egyiptomi-líbiai határnál járt kedden Martonyi János külügyminiszter, aki az Európai Unió elnöksége nevében tájékozódott arról, hogy milyen segítségre van szükségük a líbiai háború elől a szomszédos országba menekülő embereknek.

Az egyiptomi hatóságok, valamint az ott lévő nemzetközi szervezetek, kormányközi és nem kormányközi szervezetek ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet, amely enyhült is, amióta Bengázi biztonságosabbá vált. A menekülttáborban most döntően fekete-afrikaiak tartózkodnak - mondta a külügyminiszter.
 
A Földközi-tengerhez közel fekvő, Muszaid településnél lévő határátkelő helyen 120-130 ezer ember menekült el Líbiából és utazott tovább. Most már az ellenkező irányban is van forgalom, mert néhányan hazatérnek, akik korábban a kormányerők közeledtének a hírére távozni voltak kénytelenek - számolt be Martonyi János. A külügyminiszter a tartományi kormányzóval, az illetékes katonai parancsnokokkal és nemzetközi szervezetek képviselőivel tárgyalt a menekültügyi teendőkről. Mint mondta, a nemzetközi szervezetek eddig példásan dolgoztak. A további, a belügyminiszterrel, a fejlesztési miniszterrel és a külügyminiszterrel Kairóban szerdán folytatandó tárgyalásokon szó lesz az esetleges migrációs együttműködésről is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...