Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Matolcsy Györggyel egyeztetnek a kormánypártok

Cikk:

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel tart megbeszélést szerdán Rogán Antal, a Fidesz, és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a kormánypártok által megfogalmazott, a munka világát érintő, a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot módosító indítványok konkrétumairól.

„Az előterjesztések a költségvetési hiányt nem növelhetik” - mondta Rogán Antal hétfői sajtótájékoztatóján, Orbán Viktor miniszterelnöknek a Fidesz-KDNP frakcióülésén elhangzott szavait idézve. A javaslatok költségvetési oldalát a Fidesz-KDNP-frakció szeretné még július közepe előtt elfogadni, az érdemi tehercsökkentésekre vonatkozó törvények esetében pedig az a tervük, hogy azok még a nyári szünet előtt kerüljenek a Ház elé, azután kezdődjön róluk társadalmi vita - például a kamarával és munkaadói szervezetekkel -, majd ennek ismeretében szeptemberben kezdődjön meg a parlamenti megvitatásuk.

A Fidesz-KDNP nem néhány százalékos, hanem érdemi, néhány milliárdosnál lényegesen nagyobb tehercsökkentést kér a kormánytól. A számokról először várhatóan szerdán adnak tájékoztatást. A kormánypárti képviselőcsoport védelmet kér a kabinettől az 55 év feletti, a 25 év alatti és a képzettséget nem igénylő munkakörben dolgozóknak - ezt a sort most kiegészítették a gyermekvállalásról visszatérő édesanyákkal is -, továbbá tehercsökkentést sürget az ötmillió forint alatti bevételű önfoglalkoztató mikrovállalkozásoknak, és azt is kéri, a kormány érvényesítsen területi elvet a beruházási adókedvezményeknél, a nehezebb helyzetben lévő régiókat segítve ezzel.

Orbán Viktor a hétfői frakcióülésről távozóban újságíróknak elmondta: arra utasította Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, hogy tárcája még hétfő délután kezdje meg a Fidesz-frakcióban megfogalmazott, az említett indítványok konkrétumainak kidolgozását. A kormányfő azt is kérte a minisztertől, hogy az így megszülető előterjesztések egy részét legkésőbb szerda délutánig, egy másik részét pedig július 9-ig nyújtsa be a parlamentnek. Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor hétfőn jelezte azt is, kormányzati javaslat készül arról, hogy egy egyház ne vállalhassa jóval több intézmény fenntartását annál, mint amennyi a tényleges támogatottsága az országban, Rogán Antal azt mondta, hasonló javaslattal már több történelmi egyház részéről találkoztak, de ilyen indítványról még nem tárgyalt a Fidesz-frakció.

Ugrás vissza Ugrás vissza...