Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Letette miniszteri esküjét Molnár Csaba

Cikk:

Hétfőn a parlamentben letette miniszteri esküjét Molnár Csaba. A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium élére azért került új vezető, mert Szabó Pál korábbi miniszter a Monorierdőnél történt vonatbaleset miatt lemondott.

Letette miniszteri esküjét Molnár Csaba, a Gyurcsány-kormány új közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztere hétfőn az Országgyűlésben. Gyurcsány Ferenc kormányfő november 18-án közölte a szocialisták elnökségi ülésén a párt vezetésével, hogy a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkárát jelöli Szabó Pál közlekedési miniszter helyére, és hivatalosan másnap kérte fel a Molnár Csabát a poszt betöltésére.

Szabó Pál közlekedési miniszter október 6-án, a Monorierdőnél bekövetkezett, négy halálos áldozatot követelő vonatbaleset miatt mondott le posztjáról. A miniszterelnök akkor ezt azzal fogadta el, hogy a tárca vezetője addig marad a helyén, amíg nem találják meg az utódját.

A 33 éves, jogász végzettségű Molnár Csaba az MSZP Győr-Moson Sopron megyei elnöke és a Magyar Progresszív Társaság Platform alelnöke. A szocialista politikus 2006 óta országgyűlési képviselő, idén februártól májusig az Új tulajdonosi program miniszterelnöki megbízottja volt. Május 20-tól a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkáraként tevékenykedett.

Varjú László került Molnár helyére a gazdasági tárcánál

Sólyom László köztársasági elnök - a miniszterelnök javaslatára - hétfőn a Sándor-palotában átadta Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszteri kinevezését - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal. A köztársasági elnök ugyancsak 2008. december 1-jei hatállyal Tukacs Istvánt a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárává, Varju Lászlót a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkárává nevezte ki.
Ugrás vissza Ugrás vissza...