Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Miniszterelnökség 700 milliós közbeszerzést tervez kommunikációra

Cikk:

Két részből álló közbeszerzési eljárást tervez a Miniszterelnökség a 2013-2014. évi kommunikációs feladataira. Az egyik, a szervezet kreatív feladatainak ellátásához kapcsolódó beszerzésre nettó 150 millió forint, a másik, médiavásárlásról szólóra nettó 550 millió forint áll rendelkezésre, a keretösszegtől mindkettő esetében plusz 90 százalék erejéig lehet eltérni.

A közelmúltban a kormány honlapján megjelent a Miniszterelnökség idei közbeszerzési tervének második módosítása. Eszerint a Miniszterelnökség vállalkozási keretszerződés megkötésére készül 2013-2014. évi kommunikációs feladatainak ellátására, az eljárást 2012 negyedik negyedévében indítják meg, a szerződés időtartama 2014. május 31-ig szól és a módosítást "új igény felmerülése" indokolja.  

A Miniszterelnökség hirdetmény közzétételével induló, tárgyalásos közbeszerzési eljárást indít, amely két részből áll. Az egyik vállalkozási keretszerződést a szervezet következő két éves - 2014 májusának végével záruló - kreatív feladatainak ellátáshoz szükséges munkák (kreatív marketingkommunikációs stratégia és márkakommunikáció tervezése, üzenetek megfogalmazása) elvégzésére kötik, 150 millió forint plusz 90 százalék eltérés erejéig. A másik keretmegállapodás médiavásárlási, médiakampány-tervezési, médiastratégia-kidolgozási feladatokra vonatkozik majd, a keretösszeg itt nettó 550 millió forint plusz 90 százalék lehetséges eltérés.

Ezúttal nem egy konkrét cél indokolja a közbeszerzési terv módosítását, mint az IMF-EU megállapodással kapcsolatban október első felében rendelt médiakampány esetén, hanem a 2010 júniusa óta eltelt időszak hasonló jellegű beszerzéseinek visszamenőleges vizsgálata és a jövőben esetlegesen felmerülő kommunikációs tevékenység összevetése alapján vetődött fel az új igény.

A Miniszterelnökség a vonatkozó törvény értelmében legkésőbb 2012. március 31-ig köteles volt elkészíteni közbeszerzési tervét. Azóta azonban egyrészt egy 2012. június 27-től hatályos kormányrendelet bővítette a Miniszterelnökség kommunikációs tevékenységét, másrészt lehetségessé vált az eljárás megindításának feltételét képező költségvetési fedezet igazolása – tájékoztatott Mikecz Péter, Miniszterelnökség igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Ugrás vissza Ugrás vissza...