Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Medgyessy is aláírta az Irak lefegyverzését sürgető cikket

Létrehozva: 2003. január 30.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A magyar miniszterelnök hét másik európai vezetővel együtt közös cikkben egységes fellépést sürgetett Irak lefegyverzésének ügyében. Az európai vezetők szerint a transzatlanti viszonyrendszer nem eshet áldozatául annak, hogy a jelenlegi iraki rendszer kitartóan fenyegeti a világ biztonságát.
Tony Blair brit kormányfő és hét további európai vezető - köztük Medgyessy Péter miniszterelnök - közös cikkben áll ki az egységes fellépésért Irak lefegyverzésének ügyében a The Times csütörtöki számában. A cikk egyben figyelmezteti az ENSZ-t arra, hogy hitelességének megőrzése a tét ebben a kérdésben.
A vezető londoni napilapban közölt közös felhívást a brit és a magyar kormányfő mellett José María Aznar spanyol, Silvio Berlusconi olasz, José Manuel Barroso portugál, Leszek Miller lengyel, Anders Fogh Rasmussen dán miniszterelnök és Václav Havel távozó cseh államfő írta alá. Nincs az aláírók között Gerhard Schröder német kancellár és Jacques Chirac francia elnök. Az első gyorselemzések szerint ez Párizs és Berlin elszigetelődését jelezheti.
Az európai vezetők szerint a transzatlanti viszonyrendszer nem eshet áldozatául annak, hogy a jelenlegi iraki rendszer kitartóan fenyegeti a világ biztonságát.
A közös cikk szerint az iraki rendszer és a birtokában lévő tömegpusztító fegyverek egyértelműen fenyegetik a világ biztonságát. Ezt a veszélyt világosan felismerte az ENSZ is.
- Mindannyiunkat kötelez a Biztonsági Tanács 1441-es számú határozata, amelyet egyhangúlag fogadtak el. Mi, európaiak azóta - a prágai NATO-csúcson és a koppenhágai EU-csúcson is - megerősítettük, hogy támogatjuk a 1441-es határozatot, és azt, hogy az ENSZ által kijelölt úton kívánunk haladni - áll a nyílt levélben.
A nyolc európai vezető szerint nem megengedhető, hogy egy diktátor módszeresen megsértse az ENSZ-határozatokat. Ha ezeknek a határozatoknak nem lehet érvényt szerezni, a Biztonsági Tanács elveszti hitelességét, aminek a világ békéje látná kárát. - Bízunk abban, hogy a Biztonsági Tanács ellátja felelősségteljes feladatát - áll a The Times csütörtöki számában közölt közös felhívásban.
Ugrás vissza Ugrás vissza...