Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Bokrétaünnepet tartottak a kecskeméti Mercedes-gyárban

Létrehozva: 2010. október 21.
Módosítás: 2010. október 22.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában a 2009. október 16-i alapkőletétel után egy év alatt elkészült minden épület. Szeptemberben kezdték meg a gyártósorok és egyéb berendezések telepítését, amit a tervek szerint 2011 májusáig befejeznek. A gyárban a próbaüzem után 2012 elején indul a termelés.

 

A 800 millió eurós beruházással épülő gyár a Daimler-Benz első kelet-európai üzeme lesz, egyben Magyarország történetének egyik legjelentősebb zöldmezős beruházása. A gyárban 2.500 alkalmazott dolgozik majd, illetve a beszállítói körben további munkahelyeket teremt. A gyárban a következő generációs kompakt gépjárművek, az A- és B-osztályú gépkocsik utódmodelljeinek gyártása folyik majd. A gyár a németországi rastatti telephellyel, a Daimler AG kompakt gépkocsikat gyártó központjával együttműködve állít elő majd személyautókat.
 
A világ egyik legmagasabb műszaki színvonalát jelentő Mercedes személygépkocsik gyártásához a magyar kormány ezután is minden támogatást megad. Az országnak termelő munkahelyre van szükség, s számunkra a Mercedes-Benz beruházása ezt adja - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az épülő gyár egyik üzemében. Wolfgang Bernhard, a Daimler AG személygépkocsi és kishaszongépjármű üzletágának termelési és beszerzési ügyekért felelős igazgatósági tagja beszédében hangsúlyozta: a Mercedes-Benz vezetése nagyon racionális döntést hozott, amikor Kecskemét mellett döntött.

 

Ugrás vissza Ugrás vissza...