Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Augusztus 20-tól teljes vonalán jár a 2-es metró

Létrehozva: 2004. augusztus 10.
Módosítás: 2006. május 10.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Bár a Blaha Lujza és a Kossuth téri megállóban egyelőre nem szállhatnak fel az utasok, de augusztus 20-tól újra teljes vonalán jár a 2-es metró. A 2007 végéig tartó felújítási programra a főváros 43 milliárd forintot költ.
Tíz nappal az eredetileg tervezett határidő előtt, augusztus 20-tól a 2-es metró a teljes nyomvonalon közlekedik - mondta Demszky Gábor , amikor megtekintette a rekonstrukciós munkálatokat. Tájékoztatása szerint ugyanakkor a Blaha Lujza és a Kossuth téri megállókat csak augusztus 29-én nyitják meg a közlekedők előtt, addig a szerelvények ezen a két állomáson nem állnak meg. A két állomáshoz addig metrópótló autóbuszokkal lehet eljutni. A főpolgármester közölte, hogy a tavaly megkezdett és a 2007 végén befejeződő 2-es metró felújítására a főváros összesen 43 milliárd forintot költ.
Molnár Gábor , a projektet vezető főmérnök a főpolgármesternek és az érdeklődő újságíróknak a Blaha Lujza tér és az Astoria közötti metróalagútban mutatta be a munkálatokat. A főváros összességében 200 milliárd forintot költ a következő években közlekedésfejlesztésre, a 2-es metró felújítása mellett a Siemens villamosok beszerzésére és a 4-es metró építésére - közölte. Molnár Gábor projektvezető elmondta azt is: a Károly körúton az Astoria és a Deák tér közötti villamospálya-szakaszt augusztus végéig kívánják felújítani.
Ugrás vissza Ugrás vissza...