Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Tervszerűen zajlik a 4-es metró előkészítése

Létrehozva: 2005. szeptember 13.
Módosítás: 2005. szeptember 13.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A 4-es metró Kelenföldi pályaudvar és Keleti pályaudvar közötti szakasza 2009-ben készül el. A Baross tér teljes rendezése jövő tavasszal zárul.
A terveknek megfelelően zajlik a 4-es metró előkészítése, amelynek alagútfúrása jövő év elején megkezdődik. A Kelenföldi pályaudvar-Keleti pályaudvar közötti szakaszt 2009-ben, a Bosnyák térig húzódó vonalat pedig egy évvel később adják át - mondta Demszky Gábor főpolgármester.
A főpolgármester a Baross téren tartott tájékoztatóján bejelentette, hogy az előkészítő munkálatok keretében megkezdték a Festetics utcához csatlakozó új aluljáró kialakítását. A 4-es és a 2-es metró között is kapcsolatot teremtő aluljáró, a megnövekvő utasforgalom zavartalanságát segíti majd. Emellett az új kijáratra azért is szükség van, mivel a 4-es metró Baross téri állomásának építésekor a jelenlegi kijáratot ideiglenesen le kell majd zárni. Az új kijáratot naponta 80 ezren használhatják majd.
Demszky Gábor tájékoztatása szerint a Baross tér hárommilliárd forintból megvalósuló teljes rendezése jövő tavasszal zárul. Addig az új kijárat építése mellett elvégzik a közműkiváltásokat is.
A főpolgármester kitért arra, hogy a kormány és a fővárosi önkormányzat példamutató együttműködésének köszönhetően az elmúlt időszakban a 4-es metró mellett számos fontos beruházás kezdődött el, vagy fejeződött be a fővárosban. Ezek közt említette a rákospalotai szemétégető korszerűsítését, a csepeli szennyvíztisztító projektet és a nagymértékű útfelújításokat. Leszögezte, hogy a következő év végéig Budapest útjainak 40 százalékát felújítják.
Kommunikációs feladatok
A BKV Rt. arról tájékoztatott, hogy a társaság igazgatósága meggyőződött, hogy a 4-es metró PR és kommunikációs tenderére vonatkozó eljárás szabályos volt és a legelőnyösebb ajánlatot tevő pályázó nyert. A közlemény szerint hárman vásárolták meg a pályázati dokumentumot, de határidőre csak két jelentkező adott be pályázatot. "A két érvényes ajánlatból az előre megállapított és nyilvánosságra hozott bírálati szempontok alapján a bíráló bizottság szabályosan és szakmailag helyesen választotta ki a győztest" - olvasható a BKV tájékoztatójában.
A 4-es metró tájékoztatási tenderét a Sawyer-Miller Group Kft. nyerte meg, így az végezheti 2010 végéig a metróépítéssel összefüggő lakossági és sajtótájékoztatási feladatokat összességében nettó 217 millió forintért. A feladatra pályázó másik cég, az M and H Kommunikációs Kft. évente több mint 48,5 millió forintos ajánlatot tett áfa nélkül.
Ugrás vissza Ugrás vissza...