Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Pályázatot írt ki a 4-es metró állomásaira a BKV Rt.

Létrehozva: 2005. október 29.
Módosítás: 2005. november 1.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A készülő 4-es metró Rákóczi téri, Népszínház utcai és Keleti pályaudvari állomásainak megtervezésére és megépítésére írt ki pályázatot a BKV Rt. Eredményt februárban hirdetnek, a nyertesnek 32 hónap áll rendelkezésére, hogy befejezze a munkálatokat.

A 4-es metró három állomásának tervezésére és építésére írt ki pályázatot a Budapesti Közlekedési Vállalat Rt.. Az ajánlattevők feladata a Közbeszerzési Értesítőben megjelent kiírás szerint a Rákóczi téri, a Népszínház utcai és a Keleti pályaudvari állomások szerkezetének tervezése és építése lesz.
Az ajánlatokat magyar vagy angol nyelven december 20-ig lehet benyújtani, a társaság jövő év februárjában hirdeti ki a pályázat nyertesét. A kiírás szerint a tenderre azok a vállalatok jelentkezhetnek, amelyeknek mélyépítési tevékenységéből származó átlagos éves árbevétele az utóbbi három évben eléri a 40 millió eurót.
2010-ben fejeződik be a metró megépítése
A nyertes cégnek a szerződés megkötése után 32 hónap áll rendelkezésére a munkálatok kivitelezésére. A főpolgármester korábbi közlése szerint a 4-es metró mintegy 386 milliárd forint összértékű beruházással valósul meg, a finanszírozáson az állam és a főváros 80-20 százalékos arányban osztozik. A Kelenföld és a Baross tér közötti szakasz 2009 végéig, míg a Bosnyák térig tartó, további 3,2 kilométeres szakasz a tervek szerint 2010-ig épülne meg.
Ugrás vissza Ugrás vissza...