Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Lerakták a 4-es metró alapkövét

Létrehozva: 2006. március 27.
Módosítás: 2006. március 27.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az Etele téren elhelyezték a 4-es metró alapkövét: az alagutat szeptemberben kezdik fúrni, és még az idén nekifognak a Gellért téri és a Fővám téri állomás építésének is.

Lerakták a 4-es metró alapkövét hétfőn Demszky Gábor főpolgármester és Medgyessy Péter volt kormányfő jelenlétében; egyúttal az Etele téren megkezdődött a majd szeptemberben munkába álló alagútfúró pajzs helyének kialakítása.
Az alapkőletételkor az utókornak szánt hengerbe - a 2003-as és a 2005-ös metrótörvény mellett - berakták a tízállomásos metróberuházás helyszínrajzát, valamint a négy országos napilap egy-egy hétfői példányát is.
A 4-es metró Etele tér - Baross tér közötti első szakasza 2009 végéig, a Bosnyák térig tartó vonal egy évvel később készül el. A teljes beruházás áfa nélkül 312 milliárd forint, az első szakasz pedig 236 milliárdba kerül majd.
Az alagút fúrása mellett idén több állomás, köztük a Gellért téri és a Fővám téri építése is megkezdődik. A metróépítés 6500 új munkahelyet teremt, a beruházás során 7400 föld alatti parkolóhely épül - közölte a főpolgármester.
Ugrás vissza Ugrás vissza...