Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Egyéves késésben van a 4-es metró

Cikk:

Egyéves késésben van a 4-es metró építése, így legkorábban 2010 legvégén szállítanak utasokat a vezető nélküli szerelvények az Etele tér és a Baross tér között - közölte a főpolgármester. A metró Bosnyák térig tartó szakaszán pedig várhatóan 2012 utolsó hónapjaiban lehet utazni.

A metróalagút fúrása április első hetében indul meg. A főpolgármester közlése szerint a tervezetthez képest a beruházásnak eddig 43,1 milliárd forint a "túlköltsége".

Demszky Gábor az Etele téri építési területen tartott sajtótájékoztatót azzal nyitotta meg: a legfontosabb bejelentés az, hogy "természetesen tovább épül a 4-es metró". Elismerte ugyanakkor, hogy "késésben vagyunk" más országokhoz képest. Mint mondta, ma már nemcsak a nyugat-európai városok, de Bukarest és Moszkva is előttünk jár.

Dancs Gábor, a Városháza szaktanácsnoka a metróberuházás finanszírozására utaló kérdésre azt mondta: az Európai Uniótól 70-250 milliárd forintnyi forrást várnak.

Gulyás László szakértőként tevékenykedik

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes megerősítette azt a nem sokkal korábban már bejelentett hírt is, ami szerint a beruházásnak új projektigazgatója lesz. Mint fogalmazott, Gulyás Lászlót, a DBR (Dél-Buda-Rákospalota) Metró Projekt Igazgatóság vezetőjét "nem menesztették", csak "megerősítették a projektigazgatóságot". Hagyó utalt arra, hogy Gulyás László a jövőben szakértőként tevékenykedik a cégnél.

Ugrás vissza Ugrás vissza...