Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Magyarság Háza 145 millió forint támogatást kap

Cikk:

A Magyarság Háza nemzeti identitás kiállítás, látogató- és oktatás-módszertani központ kialakítására 145 millió forint támogatást csoportosít át a költségvetésben a kormány - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából. Egyúttal felhívják az államháztartásért felelős minisztert, hogy a 2013. évi központi költségvetési törvény Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium fejezetében biztosítsa a Magyarság Háza kialakítására, valamint egyéb járulékos felújítására szükséges további 723 millió forintot.

Szeptember 20-án kávézó és ajándékbolt nyílt a budapesti Szentháromság téren álló Magyarság Házában; a magyarság értékeit, kiemelkedő teljesítményeit bemutató intézményben. A Magyarság Háza létrehozásáról 2010 októberében döntött az Országgyűlés; a cél egy olyan intézmény létrehozása volt, amely széleskörűen bemutatja a magyarság szellemi kincseit, értékteremtő képességét - idézte fel a kávézó megnyitóján Répás Zsuzsanna.

Lélfai Koppány, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy 2010 óta "szívvel-lélekkel" dolgoznak a Magyarság Háza kialakításán. Az első látványos beruházás a kávézó és ajándékbolt átadása, valamint a kapcsolódó kiszolgáló helyiségek megújulása volt, és a tervek szerint 2014 tavaszára megnyithat a Magyarság Háza látogatóközpontja és az intézmény állandó kiállítása is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...