Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Átalakítanák a mikrohitelt

Létrehozva: 2004. március 10.
Módosítás: 2004. március 11.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány átalakítaná a mikrohitel rendszerét: ötmillió forintra növekedne a maximális hitelösszeg, és ezzel arányosan növekednének a futamidők is. Az MVA szerint erre azért van szükség, mert az elmúlt évben mindenhol csökkent a kereslet a kisvállalkozói hitel iránt.

Megnyílt a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) kisvállalkozói ügyfélszolgálati irodája szerdán Budapesten, az MVA székházában. Az iroda a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve minőségbiztosítási, finanszírozási és informatikai témákban nyújt felvilágosítást és tanácsadást a vállalkozóknak. Az MVA székházába költözött óbudáról a Budapesti Mikrohitel Iroda is, amely eddig több mint egy milliárd forint értékben nyújtott mikrohitelt 342 budapesti vállalkozás számára. A BMI március végéig 345 millió forint hitelkeretet használhat fel, amelyből 115 vállalkozást támogathatnak hitellel.

Nagyobb hitelösszeg, hosszabb futamidő

Az MVA átalakítaná a jelenlegi rendszert, mert mikrohitel iránti kereslet az elmúlt évben az ország minden részén csökkent. Az erről szóló javaslatot szakmai egyeztetéssel elkészítették és beterjesztették a gazdasági tárcához. A tervezet szerint lerövidülne a hitelezési folyamat, 3 millióról 5 millióra emelkedne a felvehető maximális összeg, és a futamidő is arányosan növekedne. A forgóeszközre fordítható hányad 20 százalékról 50 százalékra növekedne. A mikrohitelprogram az elmúlt 12 évben országosan több mint 22 ezer mikro- és kisvállalkozás beruházásait segítette, több mint 31,2 milliárd forinttal.

Ugrás vissza Ugrás vissza...