Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Ötvenmillióval tartozik az adóhivatalnak a Millenáris Kht.

Cikk:

Súlyos mulasztásokat tárt fel a Millenáris Kht. 2001-es gazdálkodását ellenőrző APEH-vizsgálat. A Millenáris Parkot üzemeltető társaságnak emiatt ötvenmilliós többletkiadása lesz az idén. Az ügyvezető szerint az elmúlt egy évben jelentősen csökkentek az intézmény működési költségei.
Ötvenmillió forintos többletkiadás terheli idén a Millenáris Kht.-t az előző vezetés számviteli mulasztásai miatt - közölte Mizsei Zsuzsa , a Millenáris Parkot működtető társaság ügyvezetője. Néhány napon belül fizetett hirdetésekben teszik közzé a kht. tavalyi mérlegbeszámolóját. Lezárult a kht. 2001-es gazdálkodását áttekintő APEH-vizsgálat is, amely 33 millió forintos adóhiányt állapított meg. Emiatt bírsággal is számolnia kell az intézménynek.
Több program, kevesebb pénzből
Mizsei Zsuzsa emlékeztetett arra, hogy amikor átvette a kht. vezetését, több százmilliós költségcsökkentést ígért. 2002. második felében 848 millió forinttal, idén pedig egymilliárd forinttal kevesebbet költöttek a parkra, mint az előző év ugyanezen időszakában.
Tavaly 1,5 milliárd forintos hitelből gazdálkodtak, s a még az előző kormány által garanciával felvett hitelt már a Medgyessy-kormány törlesztette. Az ügyvezető közlése szerint a tavalyi megtakarítást úgy érték el, hogy egyharmaddal több programot szerveztek, idén tíz százalékkal nőtt a rendezvények száma.
Ugrás vissza Ugrás vissza...