Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Átadták a 2008. évi Nemzeti Minőségi Díjakat

Cikk:

Tizenkét szervezet és gazdasági vállalkozás vehetett át elismeréseket a Parlamentben, a díjazottak között van a Miskolci Hőszolgáltató Kft. és a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola.

A 2008. évi Nemzeti Minőségi Díj díjátadó ünnepségen 12 szervezet és gazdasági vállalkozás vett át különböző elismeréseket csütörtökön a Parlamentben. A 2008. évi Nemzeti Minőségi Díjat kapta a Miskolci Hőszolgáltató Kft. a kis- és közepes méretű termelői, szolgáltatói kategóriában, a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola a közszolgáltatói szervezet kategóriában.

Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter a díjazottakat köszöntve elmondta, hogy a díj társadalmi hatása egybe esik a kormány kutatás-fejlesztési, innovációs célkitűzésével. Magyarország 2009-2010-ben 350 milliárd forintot fordít pályázati úton kutatás-fejlesztésre, innovációs célokra. Ennek eredménye várhatóan elősegíti a válságból való kilábalást.

Mester Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) versenyképességért felelős szakállamtitkára, a Nemzeti Minőségi Díj Bizottság elnöke kiemelte, hogy a válságban még inkább előtérbe kerül a minőségi munka, a minőségi szemlélet és fontos ennek a tevékenységnek az elismerése. A pályázatok értékelésekor az európai kiválóság kritériumait vették alapul, figyelmet fordítottak a vevői észrevételek kezelésére, a fogyasztóvédelmi, a természetvédelmi szempontokra, társadalmi hatásra.

A 2008. évi Nemzeti Minőségi Díj átadó ünnepségen Miniszterelnöki elismerő oklevelet kapott a 2008. évi Európai EFQM Kiválóság Díj pályázaton, valamint a Közép- és Kelet Európai Minőségi Díj pályázaton elért sikeres szereplésért a Nyírségvíz Zrt., továbbá a 2008. évi Európai Kiválóság Díj pályázaton nyújtott teljesítményéért a Nyírtávhő Kft. Elismerés a kiválóságért európai elismerésben részesült az E.On Ügyfélszolgáltató Kft., a B.Braun Avitum Hungary Egészségügyi Szolgáltató Zrt., a Debreceni Egyetem műszaki kara, a Kanizsa Trend Kft. és a Szolnoki Főiskola. Elkötelezettség a kiválóságért európai oklevél elismerést kapott a Lakics Gépgyártó Kft., az Ady Endre Fővárosi Gyakorló Kollégium, a Puskás Tivadar Közalapítvány.

1996-ban alapították a díjat

A Nemzeti Minőségi Díjat 1996-ban az akkori miniszterelnök alapította a minőségügyben kiemelkedő eredményt felmutató gazdálkodó szervezetek elismerésére. A magyar Nemzeti Minőségi Díj az Európai Minőség Díj modelljén alapul, nem a termék vagy a szolgáltatás minőségét díjazzák, hanem az egész szervezet tevékenységét, amelyet az üzleti kiválóság elérése érdekében végzett.

A Nemzeti Minőségi Díj pályázatot működtető Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület adatai szerint 1996 óta 43 szervezet kapta meg a Nemzeti Minőségi Díj elismerést, és 82 magyar szervezet részesült különböző európai szintű kiválósági elismerésben.

Ugrás vissza Ugrás vissza...