Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Átadták a 2004-es Nemzeti Minőségi Díjakat

Létrehozva: 2005. január 28.
Módosítás: 2005. január 28.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Gyurcsány Ferenc a Parlamentben átadta a 2004-es Nemzeti Minőségi Díjakat. A miniszterelnök az ünnepségen úgy fogalmazott: a sikeres és kiváló Magyarország sikeres és kiváló emberekből, intézményekből és vállalatokból áll össze.
Átadták a 2004-es Nemzeti Minőségi Díjakat a Parlamentben. Az elismerést három kategóriában osztották ki, a közepes méretű termelő vállalatok közül a székesfehérvári Alcoa Európai Keréktermék Kft., a nagyméretű termelő vállalatok kategóriában a kaposvári Videoton Holding Rt. Elektro-PLAST Vállalat, míg a szolgáltatók csoportjában a Höldmayr Hungária Logistics Kft. érdemelte ki a Nemzeti Minőség Díj kisplasztikáját. A tavalyi évhez hasonlóan a kisméretű termelő kategóriában idén sem adták ki a díjat.
Gyurcsány: mutassuk meg Európának!
A díjakat és a vele járó kisplasztikát Gyurcsány Ferenc adta át, a miniszterelnök beszédében arra bíztatott: mutassuk meg Európának, hogy Magyarország nem a tunyaság országa. A sikeres és kiváló Magyarország sikeres emberekből, intézményekből és vállalatokból áll össze - fogalmazott a miniszterelnök.
Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a minőség további minőséget generál, megsokszorozza önmagát. A minőség nyelvét az egész világon értik, de még nem mindenhol beszélik. Tanuljunk meg a minőség nyelvén beszélni - mondta a miniszter.
Elismerő okleveleket is kiosztottak
Az ünnepségen adták át az Európai Minőségi Díjakat odaítélő European Foundation for Quality Management (EFQM) Helyi és Regionális Kormányzati Díj elismerést is, amelyet idén Dunaújváros polgármesteri hivatala és a Fejér Megyei Rendőr-Főkapitányság érdemelt ki. A szervezet kiválóság oklevelet adományozott az E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Rt., a Magyar Távközlési Részvénytársaság, a Nyíregyházi Távhőszolgáltató Kft. és a Pécsi Vízmű Rt. tevékenységéért.
A Nemzeti Minőségi Díj Nagykövete címet idén Macher Endréné , a Macher Kft. ügyvezető igazgatója vehette át, míg Asbóth Tibor , a IIASA-Shiba Díj kuratóriumi elnöke Köztársasági Elnöki Elismerő Oklevelet kapott.
Európai szintű a pályázati értékelés
Hatvani György helyettes államtitkár, a Nemzeti Minőségi Díj Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy az értékelés rendszere megegyezik az Európai Kiválósági Díj kritériumaival, a pályázók európai viszonylatban is összehasonlítható eredményeket kapnak.
A Nemzeti Minőségi Díjat évente ítélik oda a minőségügyben kiemelkedő eredményt produkáló gazdálkodó szervezeteknek. Az értékelésnél nem a termékek vagy szolgáltatások, hanem az egész szervezet működésének kiválóságát díjazzák.
Ugrás vissza Ugrás vissza...