Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megállapodást kötött a Nemzeti Bank és a Corvinus Egyetem

Létrehozva: 2015. július 29.
Módosítás: 2015. július 29.
Forrás: Magyar Nemzeti Bank

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Közös szakmai projektek, valamint önálló jegybanki tanszék felállítása is szerepel abban a megállapodásban, amelyet Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke és Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) rektora írt alá a múlt héten, Budapesten. 

Az MNB kiemelt feladatának tekinti a magyar közgazdaságtudomány fejlesztését és oktatási színvonalának növelését, ennek érdekében alakítja ki kapcsolatait felsőoktatási intézményekkel és működik együtt hazai és külföldi kutatókkal. A megállapodás számos területen határozza meg az együttműködés lehetőségeit, amelyek között szerepelnek közös képzési és kutatási programok, közös tudományos események, műhelyviták, konferenciák, valamint közös szakmai kiadványok összeállítása, szerkesztése és kiadása.

A jegybank és az egyetem által kötött megállapodásban foglaltaknak megfelelően 2015 szeptemberétől kezdi meg működését a Közgazdaságtudományi Kar szervezeti felépítéséhez illeszkedő önálló MNB Tanszék, a jegybank mindemellett támogatja a kar Általános és Kvantitatív Közgazdaságtan Doktori Iskola programját is. Fontos eleme a megállapodásnak a BCE Társadalomtudományi Karán a Gazdaságföldrajz, Geoökonomia és Fenntartható Fejlődés Intézet felállítása és közös működtetése is.

Az együttműködés keretein belül az MNB lehetővé teszi a BCE hallgatói számára a Pallas Athéné Közgondolkodási Programban való részvételt, emellett a jegybank és az egyetem ösztönöz minden olyan tevékenységet, amely javítja a fiatal magyar kutatók külföldi egyetemek PhD programjaiba való bekerülésének esélyeit, a hazai PhD programokban résztvevők számára pedig nemzetközi kutatók bevonásával kiemelt kurzusokon való részvételi lehetőséget biztosít.

A megállapodásban az MNB vállalta, hogy gyakornoki programokat szervez a BCE alap- és mesterképzési szakon tanulmányokat folytató hallgatói számára, amelynek során a hallgatók betekintést nyerhetnek a jegybankban folyó szakmai munkába és a gyakorlatban hasznosíthatják az addig tanult ismereteiket.

Ugrás vissza Ugrás vissza...