Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:A pénzügyminiszter elfogadta Benedek Fülöp lemondását

Cikk:

Benyújtotta lemondását Benedek Fülöp, az MNV Zrt. vezérigazgató-helyettese, a lemondást Oszkó Péter pénzügyminiszter elfogadta. Benedek posztjának betöltésére pályázatot ír ki a vagyonkezelő.

Oszkó Péter pénzügyminiszter elfogadta Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) vezérigazgató-helyettese csütörtökön benyújtott lemondását. A vezérigazgató-helyettesnek nem jár végkielégítés, pozíciójára pedig még nincs utód, pályázatot írnak ki a posztra.

Benedek Fülöp azután mondott le, hogy a Heves Megyei Bíróság kedden 1,5 év, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 3 millió forintos pénzbírságra ítélte hivatali visszaélésért egy pákozdi földügylet miatt. A bíróság határozata szerint Benedek Fülöp 2006 elején - még az agrártárca szakállamtitkáraként - hivatali és eljárási jogait túllépve a felügyelete alatt működő hivatalok alkalmazottainak közvetlen utasításával és törvénytelen eszközökkel segítette, hogy egy pákozdi állami földterület külföldi kézbe kerüljön.

Ugrás vissza Ugrás vissza...