Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Az mnyp-tagok negyede lépett vissza az állami rendszerbe

Cikk:

A 100.037 magán-nyugdíjpénztári tagból március 31-ig 23.783 - a tagok 23,8 százaléka - kezdeményezte visszalépését az állami nyugdíjrendszerbe - mondta Binder István, a Pénzügyi szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője csütörtökön az április 3-i adatok alapján. A szám még kis mértékben változhat a postai kézbesítés függvényében, mivel postai úton is lehetett jelezni a visszalépést.

Egyedi adatokat a pénztárak közölnek - jelezte a szóvivő, de annyit elárult, volt olyan pénztár, ahol a tagok körülbelül 15 százaléka, míg másutt ennek akár duplája visszalépett a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe. A magán-nyugdíjpénztári tagok március 31-ig jelezhették átlépési szándékukat, és a visszalépők a parlament március 26-i döntése nyomán adómentesen vehetik fel reálhozamukat.

A döntés szerint az állami nyugdíjpillérbe visszalépők amennyiben a magán-nyugdíjpénztárból önkéntes nyugdíjpénztárba helyezik tagi kifizetéseiket - a reálhozamot és a tagdíjkiegészítést -, az összeg 20 százalékának megfelelő, legfeljebb 300 ezer forintos adóvisszatérítésben részesülhetnek. Az indoklás szerint így az állami nyugdíjrendszerbe most visszalépők ugyanazokat a mentességeket és kedvezményeket vehetik igénybe, mint amelyek a korábban visszalépőket megillették.

 

Ugrás vissza Ugrás vissza...