Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Az NGM támogatja az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők adómentességét

Cikk:

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) támogatja az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága módosító javaslatát, amely a magánnyugdíj-pénztárakból a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe átlépő pénztártagoknak járó kifizetések adómentességét biztosítja.

A tárca szerdai közleményében emlékeztet arra, hogy 2012. március 31-ig van lehetőség a magánnyugdíj-pénztárakból a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe való átlépésre: a kedden benyújtott módosító javaslat elfogadása esetén, az átlépő, visszalépő pénztártagoknak járó kifizetések adómentességet élveznek.

Az Országgyűlésnek benyújtott költségvetési bizottsági módosító javaslat indoklása szerint a magánnyugdíjpénztár tagoknak a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő, újból megnyílt visszalépési lehetőségével összefüggésben ugyanazokat a személyi jövedelemadó mentességeket, kedvezményeket kell biztosítani, mint amelyek a 2011. évben történő visszalépések esetén a magánszemélyeket megillették.

Ugrás vissza Ugrás vissza...