Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Lezárta a Mol az INA-tulajdonszerzést

Létrehozva: 2003. november 11.
Módosítás: 2003. december 13.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A tranzakciós szerződések 2003 júliusában történt aláírását és a szerződéses előfeltételek teljesítését követően a Mol az INA 25 százalék plusz egy részvény tulajdonával rendelkező stratégiai partnerévé vált - közölte a magyar olajtársaság kedden.

A tranzakció 2003. november 10-én zárult, miután teljesültek a szükséges előfeltételek. Egyebek mellett a szerződő felek megkapták a horvát és a magyar versenyhivatali engedélyeket - tájékoztatott a Mol közleménye. A Mol most már csak arra vár, hogy valamennyi lényeges információ birtokában a szlovén versenyhivatali hatóság is jóváhagyja az év végéig a tranzakciót.

Négy Molos került az INA menedzsmentjébe

A szerződéssel összhangban a Mol az ügyvezető testületének két tagját, Mosonyi György vezérigazgatót és Áldott Zoltán stratégiai és üzletfejlesztési igazgatót jelölte az INA felügyelő bizottságába.

Az INA ügyvezető testületébe a Mol a felső vezetésének két tagját delegálta, a pénzügyi igazgatói és elnök-helyettesi tisztségre Geszti Lászlót , aki jelenleg a Mol feldolgozás és kereskedelem ügyvezető igazgatója. A társasági szolgáltatások igazgatói tisztségre Cseh Bélát jelölték, aki jelenleg a magyar cég egészségvédelem, biztonságtechnika és környezetvédelem igazgatója.

Piacvezető kettős három országban

A tranzakció lezárásával a legnagyobb horvát társaság privatizációjának első lépése sikeresen lezárult - szögezi le a Mol közleménye. A horvát és a magyar cég együtt egyedülálló pozícióval rendelkezik a gyorsan növekvő közép-európai olajtermékpiacokon. Piacvezető pozíciójuk van Horvátországban, hazánkban, Szlovákiában, emellett stratégiailag kedvező helyzetben vannak a további közép-európai terjeszkedéshez.

A Mol, az INA és a Slovnaft együttes finomítói kapacitása 450 000 hordó/nap és kilenc országban közel 1200 töltőállomással rendelkezik. Emellett a partnerek bizonyított szénhidrogénkészlete meghaladja az 500 millió boe-t (hordó-olajegyenértéket) - tájékoztat a Mol közleménye.

Ugrás vissza Ugrás vissza...