Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:A Mol veheti meg az INA részvényeit

Létrehozva: 2003. július 17.
Módosítás: 2003. december 13.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Ünnepélyes keretek között aláírták azt a szerződést csütörtökön Zágrábban, amelynek értelmében a magyar Mol Rt. megvásárolhatja a horvát olajtársaság, az INA 25 százalék plusz egy részvénycsomagját.

A Mol vásárolhatja meg a horvát INA olajtársaság részvényeinek egynegyedét. A Mol 505 millió dolláros ajánlatát fogadta el csütörtöki ülésén a horvát kormány. Az adásvételi, illetve részvényesi szerződést, amely az INA 25 százalék plusz egy részvényének megvásárlásáról rendelkezik, Ljubo Jurcsics horvát gazdasági miniszter, illetve a magyar társaság elnöke, Hernádi Zsolt látta el kézjegyével. A szerződés aláírásán jelen volt Medgyessy Péter magyar és Ivica Racan horvát miniszterelnök is.

Regionális szereplők

A másik pályázó, az osztrák OMV 420 millió dollárt ajánlott az INA negyedéért. Az aláírást követően a horvát gazdasági miniszter elmondta: a szerződéssel a horvát olajtársaság stratégiai partner kapott és ezáltal a hatékonyabbá váló energetikai piac az egész horvát gazdaságra jó hatással lesz. A Mol bevonásával a horvát olajtársaság regionális szereplővé válik, amire önállóan nem lett volna képes. A gazdasági miniszter reméli, hogy a két cég együttműködésével megvalósítják 5-10 éves terveiket.

A magyar miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy ennek a nagy összegű megállapodásnak a magyar kis- és középvállalkozások is hasznát látják azzal, hogy kapcsolódhatnak a két cég együttműködéséhez.

Ugrás vissza Ugrás vissza...