Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megállapodásra szólítja fel a szaktárca a VDSZSZ-t

Létrehozva: 2008. december 18.
Módosítás: 2008. december 18.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

A közlekedési miniszter felszólította a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetét, hogy tartsa be a sztrájktörvényt és állapodjon meg az elégséges vasúti szolgáltatásról. A minisztérium nem avatkozhat be a munkáltató és a munkavállaló vitájába, ugyanakkor feladata a törvényesség betartatása - mondta Molnár Csaba.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium felszólítja a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetét (VDSZSZ), hogy tartsa be a sztrájktörvényt és állapodjon meg az elégséges vasúti szolgáltatásról - jelentette be Molnár Csaba, közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter csütörtökön. A miniszter aggodalommal figyeli, hogy a szakszervezet ellehetetleníti a vasúti közlekedést, lehetetlenné teszi a békés karácsonyi készülődést és sok százmillió forint kárt okoz az országnak. A minisztérium nem avatkozhat be a munkáltató és a munkavállaló vitájába, ugyanakkor a minisztérium feladata a törvényesség betartatása - mondta Molnár Csaba.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a minisztérium nem vitatja a sztrájkhoz való jogot. A tárca álláspontja szerint nincs általános vasutas sztrájk, hiszen a vasutas szakszervezetek és a vasutasok többsége nem támogatja a VDSZSZ irreális célkitűzéseit. Molnár Csaba megjegyezte, hogy a sztrájk egyre nagyobb kárt okoz Magyarországnak, és lehetséges, hogy politikai okból akarják felforgatni az ország békéjét. Molnár szerint a sztrájkjog lényegében jól működik, de azzal vissza is lehet élni. A sztrájktörvény módosítása egyébként kétharmados parlamenti döntést igényelne, és az ellenzék nem támogatja.

Ugrás vissza Ugrás vissza...