Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Új alapokra kerülhetnek a magyar-orosz kapcsolatok

Cikk:

Hosszú távú, bizalomra épülő  magyar-orosz kapcsolatrendszert szorgalmazott Orbán Viktor magyar kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnökkel tartott találkozóján kedden Moszkvában.

Vlagyimir Putyin magyar kollégáját az orosz kormány vendégházában fogadva üdvözölte a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlődését. Utalt rá, hogy a jövő év első felében Magyarország lesz az EU soros elnöke, és reményének adott hangot, hogy az adott időszakban kedvező impulzusokat kapnak és jól alakulnak majd Oroszország és az unió kapcsolatai. Putyin külön kiemelte az energetika, ezen belül az atomenergia, a közlekedés, a fejlett technológiák, ezen belül a nanotechnológia területét. Az oroszországi magyar beruházások értéke eléri a kétmilliárd, a magyarországi orosz beruházások értéke a hárommilliárd dollárt.
 
A moszkvai megbeszélés célja az volt, megalapozza Oroszország és Magyarország új együttműködésének alapjait – áll a Miniszterelnökség közleményében. A tárgyalás a magyar-orosz gazdasági, tudományos és kulturális együttműködés legfontosabb területeit érintette. A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy az egyeztetéseket a mostani találkozó konstruktív szellemében folytatni fogják.

A két ország közötti, vita tárgyát képező gazdasági témákat az orosz kormányfő nem említette, ám Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője a tárgyalások után elmondta: a felek áttekintették a Surgutneftegas (Szurgutnyeftyegaz) tulajdonában lévő Mol-részvénycsomag ügyét, s a helyzet megvitatását folytatni fogják. Alekszej Miller, a Gazprom társaság vezérigazgatója igen elégedetten szólt a Déli Áramlat gázvezeték ügyében folyó együttműködésről. Túljutottak a magyarországi parlamenti választások miatti átmeneti időszakon, s azt mondta, hogy Magyarországon soha nem vonták kétségbe a projekt szükségességét – fogalmazott a vezérigazgató.

Ugrás vissza Ugrás vissza...