Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Húszmillió vendégéjszakára számít idén a szaktárca

Létrehozva: 2008. július 1.
Módosítás: 2008. július 1.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A tervek szerint az idén a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma meghaladja a 20 milliót, tavaly ez a szám a 20 milliós határ alatt maradt - mondta Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón.

Az idei év első negyedévében 4,4 millió vendégéjszakát töltöttek el a turisták a szálláshelyeken, általában az éves forgalom 20 százaléka esik erre az időszakra. Az első öt hónapot nézve minden szállodatípusban nőtt a forgalom. A vendégek száma 3,3 százalékkal nőtt, az eltöltött éjszakák száma kis mértékben csökkent az előző év azonos időszakához képest.

Az első három hónapban a külföldi vendégek 682 millió eurót költöttek el Magyarországon a turizmusnak köszönhetően. (A jegybanki adatok szerint tavaly az első negyedévben 618 millió volt a turizmusból származó bevétel. Az idegenforgalmi egyenleg az idén az első negyedévben 192 millió euró, tavaly az első negyedévben 218 millió euró volt.)

A magyarok háromötöde utazna

A Magyar Turizmus Zrt. - az idei utazási terveket feltáró - kutatásából kiderül, hogy a magyar lakosság 60 százaléka tervez valamilyen utat, a belföldi utazások bevételét 140 milliárd forintra becsülik 2008-ra.

A balatoni régióban a belföldi forgalom nő, a külföldi stagnál tavalyhoz képest, a hajózási és a kompforgalom szintén hasonló az előző évihez. A tó vízminősége kiváló, a vízállás 107, az átlagos vízmélység 307 centiméter, a közbiztonság jó.

A csapadékos időjárás következtében több a szúnyog a különböző régiókban (a Balaton mellett még nem okoznak gondot a rovarok), ezért rovarirtással védekeznek a túlzott szaporulat ellen.

Ugrás vissza Ugrás vissza...