Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megalakult a Magyar Távmunka Szövetség

Létrehozva: 2004. szeptember 14.
Módosítás: 2004. szeptember 30.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Megalakult a Magyar Távmunka Szövetség, amely a jövőben koordinálja a gazdaságpolitika iránytóit, valamint az érintett civil és szakmai szervezeteket. Az elkövetkező években mintegy 100 ezer új távmunkahely jöhet létre, amely a kimutatások szerint 100 milliárd forint beruházást fog jelenteni.
A gazdasági kutatások szerint a távmunka munkaszervezési módszertana hatékonyságnövelést és költségcsökkentést tesz lehetővé a gazdasági szervezetek számára. Az információs társadalom célkitűzéseivel összhangban a kormányzat és az EU is pályázatokkal, valamint stratégiai programokkal támogatja ennek a ma még kevéssé alkalmazott foglalkoztatási módnak az elterjedését.
Az elkövetkező 2 évben Magyarországon mintegy 100 ezer új távmunkahely létrehozását prognosztizálják a szakemberek, amely a kimutatások szerint mintegy 100 milliárd forint beruházást jelent.
Cél a távmunka elterjedése
Horvát Elek , a frissen megalakult Magyar Távmunka Szövetség (MTSZ) elnöke az alakulóülésen elmondta: a szövetség célja, hogy ismeretterjesztéssel, a távmunkával elérhető gazdasági előnyök bemutatásával, szakinformációkkal és üzleti szemléletű modellekkel segítse ennek a foglalkoztatási formának az elterjedését. Fontos, hogy időről időre bemutassuk a modern, kiemelkedő szakmai színvonalat képviselő távmunkát támogató megoldásokat.
Az MTSZ koordinátori szerepet kíván betölteni a gazdasági szereplők, a gazdaságpolitika irányítói, illetve a témában érintett civil és szakmai szervezetek között, valamint a jövőben bekapcsolódik a távmunkát érintő törvényi szabályozás munkálataiba is.
A tagok szakmai érdekképviselete mellett szeretne rész vállalni a nemzeti távmunka stratégia kidolgozásában és végrehajtásában. Nemzetközi kapcsolatain keresztül pedig elősegíti a magyar távmunkavállalók bekapcsolódását a nemzetközi gazdasági életbe.
MTSZ-tagság
A szövetség tagjai sorába várja mindazon cégeket és szervezeteket, amelyek tevékenységükből adódóan érdeklődnek a távmunka iránt. A csatlakozási szándék bejelentését az info@tavmunka.org címen várja a szervezet.
Ugrás vissza Ugrás vissza...