Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Látássérültek is használhatják az MTV honlapját

Létrehozva: 2006. március 20.
Módosítás: 2006. március 20.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az esélyegyenlőségi tárca támogatásával készült el a köztelevízió akadálymentes honlapja. A portál látogatói számos újdonsággal találkozhatnak, meg lehet nézni például a műsorajánló-videókat is .
Megkezdte működését a Magyar Televízió (MTV) honlapjának akadálymentes változata - jelentette be Rudi Zoltán , az MTV elnöke. Hozzátette: a hírportál elkészítésékor a BBC mintáját követték.
A látássérültek számára készült website a www.mtv.hu/akadalymentes és a www.hirado.hu/akadalymentes internetes címen érhetők el.
Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter arról beszélt: az akadálymentesítés sokkal szélesebb fogalom, mint ahogy az jelenleg a köztudatban él. Nemcsak a mozgássérült embereknek, hanem a látás- és hallássérülteknek is szükségük van akadálymentesítésre. Fontos, hogy mindenki számára elérhetők legyenek az információk - szögezte le.
A honlap az esélyegyenlőségi tárca anyagi és szakmai támogatásával jött létre, elkészítése másfélmillió forintba került.
Siklós András , az MTV Új Média Kft. ügyvezető igazgatója a köztelevízió szolgáltatásainak megújulásáról szólva elmondta: MTV Premier elnevezéssel elindult a műsorokat bemutató színes és szórakoztató portál. Az oldalon megjelenítik a tévé összes műsorát, videók segítségével ajánlók nézhetők meg. Közölte: megújult a teletext, letisztultabb, egyszerűbb és színesebb lett, valamint elindult az SMS-Híradó szolgáltatás.
Ugrás vissza Ugrás vissza...