Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A kormány kiemelten kezeli a munkahelyteremtést

Létrehozva: 2004. október 5.
Módosítás: 2004. október 6.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Jelenleg több százezer munkahelyre van még szükség Magyarországon. Ahhoz, hogy ezeket az álláslehetőségeket megteremtsük, a minisztériumoknak, az önkormányzatoknak és a civil szervezeteknek együtt kell működniük - mondta Gyurcsány Ferenc.
A tegnap megalakult új kormány első munkanapján Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részt vett a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) munkaértekezletén
.
A miniszterelnök elmondta: ma Magyarországon kevesen vannak azok, akik elégedettek a munkájukkal. Ezen kell elsősorban változtatni. A cél, hogy a munkaügyi kirendeltségekben dolgozók ne az ügyekkel, hanem az emberekkel foglalkozzanak, mivel csak az értékes munka teheti lehetővé az értékes életet. Ebben a célban nincs különbség a bal- és jobboldal között.
A kormánynak az egyik legfontosabb célja, hogy több és biztosabb munkahelyeket teremtsen, valamint, hogy biztosított legyen a dolgozók megfelelő jogi védelme. Ahhoz, hogy ezek az elképzelések megvalósuljanak, együtt kell működniük a minisztériumoknak, az önkormányzatoknak és a civil szervezeteknek - hangsúlyozta a kormányfő.
Munkahelyek teremtése
A célok elérése érdekében kedvezményekben részesülnek azok a munkaadók, akik a gyesről, a gyedről visszatérőket, pályakezdőket, hátrányos helyzetűeket vagy tartósan munkanélkülieket alkalmaznak
.
Csizmár Gábor munkaügyi miniszter kiemelte: egyik legfontosabb feladat, hogy a szakminisztérium és társszervezete, az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (AFSZ) tényleges szolgáltató, tanácsadói munkát végezzen.
A jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetni a tárcán belüli forráskoordinációra, mivel az elmúlt időszakban a hazai és az uniós pénzek nem lettek elég hatékonyan felhasználva, valamint kiemelten kell foglalkozni a társadalmi kapcsolatokkal és a felnőttképzéssel. Legyen egy tudatos, okos rendszerfejlesztés, és minél előbb meg kell teremteni az életen át tartó tanulás feltételeit is.
A miniszter üzenet értékűnek nevezte, hogy az új kormány első munkanapján Gyurcsány Ferenc részvételével tartották meg az FMM munkaértekezletét. Ez kifejezi a kormány elkötelezettségét a foglalkoztatás javítása iránt, illetve jelzés a többi minisztériumnak, hogy döntéseik meghozatalánál vegyék figyelembe ezt a prioritást is.
Ugrás vissza Ugrás vissza...