Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:A távmunkát és a pályakezdőket segítő pályázatokat hirdettek

Létrehozva: 2005. június 7.
Módosítás: 2005. június 21.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Dolgozónként 60 ezer forintos munkabért és annak járulékait fizeti ki a munkaügyi tárca fél éven keresztül azoknak a munkáltatóknak, akik sikeresen vesznek részt a most kiírt távmunkapályázaton. Egy-egy távmunkahely létesítéséhez 488 ezer 400 forintos támogatás és dolgozónként 50 ezer forint nyerhető el.
Fél éven keresztül a dolgozónkénti legfeljebb 60 ezer forintos munkabért és a járulékait fizetik ki azoknak a munkáltatóknak, akik sikeresen vesznek részt a most kiírt távmunkapályázaton - olvasható a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) honlapján.
Egy-egy távmunkahely létesítéséhez 488 ezer 400 forintos támogatás nyerhető el. További 50 ezer forint nyerhető el dolgozónként képzéshez. A pályázatok - folyamatosan - július 7-ig adhatóak be, és az elkészült munkákat július 31-ig bírálják el.
Javuljon a foglalkoztatás
A cél egyebek között az, hogy a távmunkahelyek létesítésével javuljon a foglalkoztatás a hátrányos helyzetű kistelepüléseken, valamint teret kapjon a szolgáltató jellegű elektronikus közigazgatás.
A munkaügyi tárca információja szerint az elbírálásnál előnyt élvez az a pályázó, aki regisztrált munkanélkülieket, fogyatékkal élőket, megváltozott munkaképességűeket, gyermeküket egyedül nevelő szülőket, családi okokból a lakásukhoz kötött személyeket, roma származásúakat alkalmaz, vagy a hátrányos munkaerő-piaci helyzetű térségek lakóinak létesít ilyen típusú munkahelyet. A támogatás elszámolás alapján, utólagos finanszírozással vehető igénybe.
Az első távmunkapályázatot az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal közösen írta ki az FMM, akkor még a számítástechnikai eszközök beszerzéséhez és az internethasználati költségekhez is támogatást nyerhettek el a pályázók. A második, s a jelenlegi pályázatot már önállóan írta ki a munkaügyi minisztérium, bizonyos ideig az alkalmazás költségeit átvállalva, támogatást adva a képzéshez.
Pályakezdő fiatalok beilleszkedését segítő pályázat
A FMM támogatása alapján a Nemzeti Felnőttképzési Intézet (NFI) pályázatot hirdet a pályakezdő fiatalok munkahelyi beilleszkedését segítő és fejlesztő programok támogatására. Az erre szánt keretet a Munkaerő-piaci Alap foglalkoztatási alaprészéből különítették el.
A munkaügyi tárca szerint az iskolát elhagyva a fiatalok új kihívással találják szemben magukat, az álláskeresés problémájával. Az elmúlt évek munkaerő-piaci folyamatai azt mutatják, hogy a megfelelő munkahely megtalálása, a munkába állás nem egyszeri feladat, hanem próbálkozások sorozatának eredménye. Segítséget kell adni a fiataloknak ahhoz, hogy az első találkozásuk a munkaerőpiaccal ne járjon kudarccal, és hogy az álláskeresésük minél hatékonyabb legyen.
Személyre szabott tanácsadás
A pályázati program a pályakezdő fiatalok elhelyezkedési esélyeit javító, a munka világáról alapvető és differenciált ismereteket nyújtó, a munkavállaló jogaira és kötelezettségeire kitekintő, a kapcsolódó állami támogatásokat is bemutató projektek támogatását tűzi ki célul.
A kezdeményezés révén lehetővé válik, hogy a fiatalok széles körű tájékoztatát kapjanak a program keretében kifejlesztett képzési tananyagok és oktatási segédletek használatával a munka világáról, a személyre szóló tanácsadás lehetőségeiről. Az igényelhető támogatás 144 millió 750 ezer forint összesen.
A pályázati anyagot lezárt csomagban, kizárólag postai úton legkésőbb 2005. július 5-én éjfélig kell feladni a Nemzeti Felnőttképzési Intézet (NFI) címére (1106 Budapest, Fehér út 10.).
A felhíváshoz részletes pályázati dokumentáció készült, amely a fenti pályázattal kapcsolatos valamennyi tudnivalót és a kötelező mellékleteket tartalmazza.
Ugrás vissza Ugrás vissza...