Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Ingyenes angoltanfolyam indult kismamáknak

Létrehozva: 2005. július 15.
Módosítás: 2005. július 15.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Ingyenes angoltanfolyam indult a kismamáknak az interneten. Az érdeklődők számítógép segítségével otthonról, kényelmesen tanulhatnak angolul. A weboldal május végétől üzemel, és eddig több, mint 2500-an regisztráltak.
Az Európai Unióhoz csatlakozó országok között hazánkban beszélnek a legkevesebben valamilyen idegen nyelvet. Pedig használható nyelvtudás és számítógépes ismeretek nélkül ma már szinte lehetetlen elhelyezkedni.
A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium információja szerint Magyarországon közel 250 ezer kismama van. Sokuknak komoly problémát jelent, hogy az otthon töltött idő után nehezen tudnak újra munkába állni, új munkahelyet találni. Szülés után az anyáknak csupán a 7 százaléka szeretne "háztartásbeli" maradni, ennek ellenére kevesebb, mint 50 százalékuk tud visszamenni korábbi munkahelyére.
Ennek megoldásaként a szaktárca ingyenes angoltanfolyamot indított a kismamáknak az interneteten. Az
érdeklődők így otthonról is kényelmesen tanulhatnak.
Távoktatási tananyag
Első lépésként létrehoztak egy e-learning alapokra épülő távoktatási tananyagot, ami a www.kismamaweb.hu című oldalon érhető el. A honlap segítségével az érdeklődők megtanulhatják azt, hogy hogyan írjanak megfelelő önéletrajzot, felkészülhetnek az állásinterjún várható kérdésekre, és on-line fórumon keresztül beszélgethetnek is egymással.
A távoktatási anyag és a program lehetővé teszi azt is, hogy a későbbiekben más készségek oktatása is elindulhasson hasonló formában. A weboldal május végén került fel az internetre, és eddig több, mint 2500-an regisztráltak. Közülük 1500-an rendszeresen használják a tananyagot.
Ugrás vissza Ugrás vissza...