Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kihirdették a távmunkapályázat nyerteseit

Létrehozva: 2005. augusztus 15.
Módosítás: 2005. augusztus 16.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A munkaügyi minisztérium nyilvánossá tette a távmunkapályázat nyerteseinek listáját. A pályázók fél évre, dolgozónként legfeljebb 60 ezer forintos bérhez és járulékaihoz nyerhettek el támogatást.
Közzétették a legutóbbi távmunkapályázat nyerteseinek listáját a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) internetes oldalán. A pályázatokat július 7-ig adhatták be a cégek, intézmények és egyéni vállalkozók, amelyeket július végéig bírálták el.
A kiírás szerint a pályázók fél évre, dolgozónként legfeljebb 60 ezer forintos bérhez és járulékaihoz nyerhettek el támogatást. Ez egy-egy távmunkahely létesítéséhez 488 ezer 400 forintos juttatást jelent. A munkaadók további 50 ezer forintot kaphattak dolgozónként a távmunkához szükséges ismeretek elsajátításához, valamint a képzéshez.
A közzétett lista szerint mintegy 140 cég, intézmény, egyéni vállalkozó jutott hozzá a segítséghez.
A legtöbb, 49 távmunkahely létesítéséhez az OTP Garancia Rt. kapott bér- és képzési támogatást. A húsz vagy e feletti munkahelyszámot 6 nyertes pályázó vállalta, a tizenöt vagy ennél magasabb álláshelyhez tizenhét jelentkező kapott támogatást. A többi nyertes jelentkező tizenötnél kevesebb, gyakran csak egy távmunkahely létesítéséhez kért segítséget.
A húsz vagy e feletti munkahely létesítését vállaló pályázók valamennyien budapestiek. Az OTP Garancia Rt.-n kívül ebbe a körbe tartozik a Wit-SYS Rt., a HumánSoft Kft., a Bellresearc Kft., a Delta Elektronic Kft. és az IT Kht.
Ez volt a harmadik pályázati kiírás
A távmunkahelyeket létesítők között található közjegyzőség, községi polgármesteri hivatal, helyi vízmű, környezetvédelmi egyesület és utazási iroda. A támogatás bizonylattal történő elszámolás alapján, utólagos finanszírozással vehető igénybe.
Ez már a harmadik távmunkapályázat, ez elsőt az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal közösen írta ki a munkaügyi tárca, akkor még a számítástechnikai eszközök beszerzéséhez, valamint az internethasználati költségekhez is támogatást nyerhettek el a pályázók.
A második (és a jelenlegi) pályázatot már önállóan írta ki az FMM, az alkalmazás költségeit átvállalva, támogatást adva a képzésekhez.
Ugrás vissza Ugrás vissza...