Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Átadták a Családbarát Munkahely 2005 díjakat

Létrehozva: 2005. szeptember 20.
Módosítás: 2005. szeptember 20.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Átadták az idei év Családbarát Munkahely nyerteseinek díjait. Azok a vállalatok és intézmények kaptak díjat, amelyek sikerességéhez nagymértékben hozzájárulnak a dolgozók munkahelyi és családi kötelezettségeit figyelembe vevő családbarát intézkedések.
A Családbarát Munkahely pályázatot hatodik alkalommal írták ki kis-, közép- és nagyvállalat, valamint költségvetési szerv kategóriákban. A pályázatot a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztériummal (ICSSZEM) közösen hirdette meg. A pályázat lebonyolítója a Foglalkoztatási Hivatal volt. A díjátadó ünnepségen részt vett Csizmár Gábor munkaügyi és Göncz Kinga családügyi miniszter is.
Azok a vállalatok és intézmények kaptak díjat, amelyek sikerességéhez nagymértékben hozzájárulnak a dolgozók munkahelyi és családi kötelezettségeit egyaránt figyelembe vevő családbarát intézkedések.
A pályázat díjazottjai
Kisvállalatok kategóriában: I. díjat kapott a VAR Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Középvállalatok kategóriában: I. díjban részesült a Kürt Rt., és oklevelet kapott az Evosoft Hungary Kft., valamint a Csavar- és Húzottárú Részvénytársaság.
Nagyvállalatok kategóriában: első helyezett lett a National Instrument Kft.; oklevélben részesült a Főkefe Ipari Kft., valamint a Knorr Bremse Vasút Jármű Rendszerek Hungária Kft.
Költségvetési szervek kategóriában: az első díjat a Polgári Légiközlekedés Hatóság kapta.
Különdíjat kapott a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), és elismerésben részesült a Posta Nagykőrös és a Pécsi Vízmű Rt.
Minden második ember panaszkodik a stresszre
Nemzetközi tapasztalatok igazolják, hogy a munkahelyi kötelezettségek és a családi élet közötti egyensúly hiánya csökkenti a hatékonyságot, a termelékenységet, fokozza a stresszt, növeli a hiányzásokat, ez pedig kedvezőtlenül befolyásolja a vállalat működését. Felmérések szerint ma ott tartunk, hogy majdnem minden második ember panaszkodik a stressz miatt, és a magyar munkavállalók 15 százalékának súlyos depressziós tünetei vannak.
Egy elemzés kimutatta, hogy a korábbi 15 EU-tagállam évente mintegy 20 milliárd eurót veszít a stressznek köszönhető munkahelyi hiányzások vagy gyengébb teljesítmények miatt. Ezért az unió olyan direktívákat adott ki, amelyekben egyebek mellett a munkahelyi vezetők feladatának tekinti az egészséges munkahelyi légkör megteremtését.
Ezt ismerték fel azok a munkahelyek, vezetők, akik benyújtották pályázatukat az idei Családbarát Munkahely díjra. A cégek négy kiemelt területen évről évre fejlesztik családbarát szolgáltatásaikat.
A munka és a család összeegyeztetése a versenyképesség elérése és megőrzése céljából
A munka és a család összeegyeztetését a pályázók elsőrangú érdeknek tekintik a versenyképesség elérése és megőrzése céljából. A munkavállalók különféle munkaidőmodellekből választhatnak, ami segíti a családi elfoglaltságokhoz való alkalmazkodást.
A munkáltatók kiemelt fontosságúnak tartják a munkavállalók versenyképességének javítását a különféle képzési, oktatási rendszereken keresztül. Jelentős mértékű támogatást és munkaidő-kedvezményt nyújtanak a dolgozók képességeinek, készségeinek fejlesztésére.
A gyeden, gyesen lévőkkel való kapcsolatok ápolása
A gyeden, gyesen lévőknek speciális, személyre szabott képzések, továbbképzések támogatásával könnyítik a felkészülést a munkába való visszatérésre.
Részmunkaidő, távmunka és egyéb munkaidő-kedvezmények lehetőségének biztosításával, több helyen mentorokkal segítik a munkába történő visszailleszkedést. Nem feledkeznek meg a családtagoknak - elsősorban a gyermekeknek - biztosított juttatásokról, kedvezményekről sem.
A társadalmi felelősségvállalás megerősödése
A pályázók jelentős része rendelkezik egészség-megőrzési stratégiával, melynek kiemelt részét képezik a különféle egészségmegőrző és megelőző programok. Segítségükkel igyekeznek védekezni többek között a mentális-pszichológiai tényezők (pl: a stressz) károsító hatásai ellen.
A rendezett munkaügyi kapcsolatok, a munkavállalói jogok tiszteletben tartása
A tárca információja szerint a munkáltatók gondot fordítanak arra, hogy megismerjék a munkavállalók véleményét, elvárásait munkahelyükkel és vezetőikkel szemben.
A munkaügyi minisztérium fontosnak tartja ezen törekvések felkarolását, támogatását a Családbarát Munkahely díj adományozásával. Az elismerésen túl különböző támogatásokkal kívánják elősegíteni a vállalatok gazdasági és munkaügyi intézkedéseinek realizálását, hatékonyságának fokozását.
Kiemelt szerepet kap a munkahelyteremtés, a foglalkoztatás növelése és a tudásalapú társadalom megteremtése. A legfontosabb cél, hogy mindenkinek esélye legyen a munkára, a képzésre és a tanulásra. Fontos feladat a nem szokásos foglalkoztatási formák, különösen a részmunkaidős, a rugalmas foglalkoztatás, a távmunka elterjedésének elősegítése, továbbá a szakmai ismeretek megszerzése.
Ugrás vissza Ugrás vissza...