Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A HEFOP irányító hatósága 35,4 milliárd forintot már kifizetett

Létrehozva: 2006. január 14.
Módosítás: 2006. január 16.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Humánerőforrás-fejlesztési operatív program irányító hatósága 35,4 milliárd forintot már kifizetett az eredményes pályázóknak, valamint a központi programokra. Eddig 3995 pályázat érkezett, ezek közül 752 bizonyult támogathatónak, 488 pályázóval már szerződést kötöttek.

A Humánerőforrás-fejlesztési operatív program (HEFOP) irányító hatósága több mint 191 milliárd forintos kerettel gazdálkodott az előző két évben, és ezt a pénzt használják az idén is. Ennek 75 százaléka európai uniós támogatás, 25 százaléka magyarországi hozzájárulás.
Eddig 3995 pályázat érkezett, ezek közül 752 bizonyult támogathatónak, 488 pályázóval már szerződést kötöttek. A 8 központi programra 73,4 milliárd forintot hagytak jóvá, a pályázatokra 78,6 milliárd forintot, ebből 35,4 milliárd forintot már kifizettek.
Az oktatás, az egészségügy és a foglalkoztatáspolitika területén finanszírozzák a fejlesztéseket. A foglalkoztatáspolitikai célokra a keret egészéből 73,2 milliárd forint jut. Ebből eddig 56,2 milliárd forintot ítéltek már oda.
Foglalkoztatási programok
A foglalkoztatáspolitikai programok közül például Komárom-Esztergom megyében az egyik pályázó azt vállalta, hogy 830 millió forintos támogatásból 700 munkanélkülit, inaktív személyt - főként hátrányos helyzetűeket - von be a kezdeményezésbe. A cél az, hogy a 700-ból legalább 560 legyen a felkészítési programot sikeresen befejezők száma. A vállalás szerint közülük fél év után legalább 187 személynek munkaviszonyban kell állnia.
Egy közhasznú társaság pedig 106 millió forint támogatást nyert el arra, hogy 36 tartósan munkanélkülit dísznövénykertésszé, tömegcikkgyártóvá, varrómunkássá képezzen, és foglalkoztatásukat is segítse. A 22 hónapos program keretében a résztvevők pszichoszociális támogatásra is számíthatnak hátrányos helyzetük mérséklése, társadalmi, munkaerő-piaci integrációjuk érdekében.
Ugrás vissza Ugrás vissza...