Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Közeledtek az álláspontok a munkaügyi szabályozásról

Cikk:

Kedden megtartották az első, háromoldalú egyeztetést az új munka törvénykönyvéről, a találkozón a kormányt képviselő Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár mellett három munkaadói és két munkavállalói szövetség vezetői vettek részt. Az NGM korábbi terveivel ellentétben a munkavállalók éves rendes szabadsága nem változik.

A Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi terveivel ellentétben az új Munka törvénykönyvében (Mt.) nem változik a munkavállalók éves rendes szabadsága - derült a nemzetgazdasági tárca, három munkaadói és két munkavállalói szövetség keddi találkozóján. A megbeszélésen részt vett Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára, Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke, Zs. Szőke Zoltán, az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetségének (ÁFEOSZ) elnöke, Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke és Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke.

Ez volt az első egyeztetés az új munkaügyi szabályozásról, amelyen a kormányoldal, a munkaadók és munkavállalók képviselői is részt vettek. A találkozón a felek egyetértettek abban, hogy az új szabályozás nem eredményezheti a munkavállalók keresetének csökkenését. Az NGM által nyilvánosságra hozott koncepcióhoz 300 érdemi javaslat érkezett, ezeket még a keddi megbeszélés előtt beépítették a munkaanyagba. A kormány célja, hogy a parlament még az őszi ülésszak alatt fogadja el az új Mt-t – mondta Czomba Sándor.

Rolek Ferenc kiemelte: megegyeztek arról, hogy a munka törvénykönyve továbbra is csak a munkaviszonyban foglalkoztatottakra vonatkozó szabályokat fekteti le, a munkaerő-kölcsönzést pedig új kódexben szabályozzák. Ha meg is marad az új Mt.-ben az a szabályozás, hogy túlóra ellenértékét a munkáltató szabadidőben is kiadhatja, a munkaadók valószínűleg nem élnek majd ezzel a lehetősséggel, mert kétszeres bérköltséget jelentene számukra – mondta az MGYOSZ elnöke.

Dávid Ferenc szerint kikerül a jogszabályból a munkavállaló korlátlan kártérítési felelőssége, ugyanakkor meg kell találni a középutat, mert nem maradhat fenn a jelenlegi passzus, miszerint csupán két hét átlagkeresettel elrendezhető a vétlen károkozás.

Gaskó István előrelépésnek nevezte, hogy a munkavállalók kárára fennálló egyenlőtlenségeket igyekeznek kiegyenlíteni, szerinte a módosítással a hatályos Mt. passzusainak 40 százaléka megmarad. Körvonalazódik, hogy nem fordul meg a bizonyítás, a munkaviszonya rendes felmondással való megszüntetésekor a munkáltatónak kell felsorolnia az elbocsátás valós okát. Kompromisszumos irányba léptek el a felek a kötelező túlóra esetében is. A próbaidő hatályos konstrukciója megmarad, az éves rendes és a pótszabadság kivehetősége sem változik, itt visszalépett a tárca - tette hozzá.

Palkovics Imre úgy értékelte, hogy az egyeztetéssel közelebb kerültek egy olyan Munka törvénykönyvéhez, amely rugalmasságot és a munkavállalók biztonságát egyaránt elősegíti. Fontos volt a személyes munkavállalói jogok megerősítése, így az, hogy a munkavállalókat ne lehessen például megfigyelni, poligráfos vizsgálatnak vagy terhességi tesztnek alávetni. A tárgyalások alapján e kérdések is rendeződni látszanak – tette hozzá.

Ugrás vissza Ugrás vissza...