Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A csatlakozással változnak a munkaügyi szabályok is

Létrehozva: 2004. március 18.
Módosítás: 2004. október 8.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Május elsejétől lép hatályba az egységes munkaügyi nyilvántartás bevezetéséről hozott törvény. Ezzel átláthatóbb lesz a munkaerőpiac, nő a munkavállalók jogbiztonsága, és eleget tesz az uniós adatszolgáltatási kötelezettségeknek is. A külföldi munkavállalást segíti, hogy hazánk szintén májustól becsatlakozik az EU és az Európai Gazdasági Térség országainak állásajánlatait tartalmazó EURES hálózatba.

A munkakönyv megszüntetésével egyúttal eltörölték 1992-ben a munkaadók foglalkoztatási nyilvántartás-vezetésének kötelezettségét is. Emiatt már nem álltak rendelkezésre többé azok az információk, amelyek a

dolgozók foglalkoztatási helyzetét tükrözik. Jelenleg a munkaadók a társadalombiztosítási jelen alapuló egészség- és nyugdíjbiztosítási nyilvántartásokat vezetik.

A bekövetkezett technikai, gazdasági, és jogszabályváltozások miatt már nem lehetséges visszahozni a korábbi munkakönyvet, ezért olyan egységes, hiteles központi nyilvántartás bevezetése a cél, amely mindenki számára megfelelő szolgáltatást tud majd nyújtani.

Részletes bejelentési kötelezettség

Az egységes munkaügyi nyilvántartási rendszer kialakításáról és bevezetéséről az Országgyűlés 2003. november 10-én hozott törvényt, ami idén május 1-jén lép hatályba. A nyilvántartásnak négy alapvető célja van: az átlátható munkaerőpiac, a munkavállalók jogbiztonságának növelése, a munkaügyi ellenőrzési feladatok segítése és az uniós adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítése - közölte Bódi András , a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium főosztályvezetője.

A munkaügyi nyilvántartásnak tartalmaznia kell: munkaadók esetében az adó-, vagy adóazonosító számot, a vállalkozás nevét, székhelyét és telephelyét, valamint a saját adataihoz a hozzáférést biztosító kódot.

A bejelentéskor a munkavállalóról közölni kell: a nevét, születéskori nevét, nemét, anyja nevét, születési helyét és idejét, a taj-számát, az állampolgárságát, személyi alapbérét, a munkaidő hosszát, az iskolai végzettségét és a szakképzettségét.

Május elsejétől él az Egységes munkaügyi nyilvántartás

A munkába állást megelőzően a munkaadó kötelessége a felvett dolgozó bejelentése. Ezt meg lehet tenni személyesen a 174 megyei munkaügyi központ egyikében vagy bármely tone üzemmódú telefonon, a 185-ös hívószámon, illetve postai úton.

A szolgáltatás május elsejével lesz elérhető. Bódi András elmondta: ettől az időponttól kezdve a munkáltatónak nem kell bejelentenie a folyamatosan dolgozók munkaviszonyát, hiszen a rendszerben az Országos Nyugdíjfolyósító Intézettől, valamint az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól átvett adatok már rendelkezésre fognak állni, kivéve akkor, amikor a munkaadónál új munkaviszony jön létre vagy szűnik meg.

Amennyiben a munkaadó interneten vagy telefonon akar tájékozódni arról, hogy a nyilvántartásban szereplő adatok helyesek-e, úgy a központtól PIN kódot kell kérnie - tette hozzá a főosztályvezető. A kódot szintén május elsejétől lehet igényelni, akárcsak a bankkártya ez is egyedi és kizárólag személyesen vehető át.

A közös munkaügyi adatbázishoz is csatlakozunk

Szintén május 1-jétől Magyarország, a másik kilenc csatlakozóval együtt, bekapcsolódik az európai uniós munkaügyi adatbázisba, az EURES (Európai Foglalkoztatási Szolgálat) rendszerbe. Az EURES jelenleg az EU és az Európai Gazdasági Társulás 19 államának munkavállalói és munkaadói adatbázisát foglalja magában. Feladata az információnyújtás és tanácsadás a külföldön elhelyezkedni szándékozó munkavállalók számára az Európai Gazdasági Térség országaiban fellelhető munkalehetőségekről, valamint a munkavállalás és megélhetés körülményeiről, segítségnyújtás munkáltatók részére a külföldi munkaerő-toborzáshoz.

2005-től több százezer állást tartalmazhat

Jelenleg az EURES húszezer állásajánlatot tartalmaz, azonban 2005-től ez a szám több százezerre nőhet,

mivel kötelező lesz az adatszolgáltatás az országok számára, állami foglalkoztatási szolgálataikon keresztül - közölte Oláh Beáta a Foglalkoztatási Hivatal EURES szakértője.

Az EURES ingyenes, kereshető adatbázis, amelyből lekérdezhetőek az álláshelyek a munkavállalók számára, az állást kereső munkavállalók önéletrajzai, valamint információs adatbázisként szolgál, amelyből megtudhatóak az országok általános munkavállalói tudnivalói (adózás, tb stb).

Tanácsadók és asszisztensek segítik a használatot

Az EURES-hez való csatlakozással egyidőben az Állami Foglalkoztatási Szolgálat régiós központjaiban (Budapest, Szeged, Debrecen, Eger, Veszprém, Kaposvár, Győr) tanácsadók kezdik meg munkájukat, akiknek feladata a segítségnyújtás az EURES rendszer iránt érdeklődőknek, az intranetes belső hálózatról többletinformációk átadása, valamint a kapcsolattartás a többi ország EURES tanácsadóival. Alapinformációkkal az EURES asszisztensek szolgálhatnak az ország 174 munkaügyi hivatalában.

Az EURES adatbázis a csatlakozás után oly nagyra növekedne, hogy kezelhetetlenné és lassúvá válna, ezért nem egy központi adatbázisban gyűjtik az adatokat, hanem minden ország saját adatbázist hoz létre és ezekből kérdezi le az adatokat az érdeklődő. Minden munkaadó és vállaló saját nyelvén töltheti fel önéletrajzát vagy állásajánlatát és kérdezheti le a más országok hasonló információit.

A Foglalkoztatási Hivatal a munkaügyi hivatalokban tervezik olyan számítógépek felállítását, amelyek segítségével az EURES-t és más álláshirdetés-oldalakat böngészhetnek az állástalan munkavállalók. Továbbá tervezik tájékoztató anyagok eljuttatását a könyvtárakba és a teleházakba.

Ugrás vissza Ugrás vissza...