Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hatvanmilliós támogatással 343 munkahely őrizhető meg

Létrehozva: 2004. március 25.
Módosítás: 2004. március 25.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium újabb pályázati fordulóban csaknem hatvanmillió forintnyi támogatást ítélt oda. A pénz segítségével öt megyében 343 textilipari és mezőgazdasági munkahelyet tudnak hosszú távon fenntartani.
A szaktárca február elején hirdetett egymilliárd forintos pályázati programot a munkaügyi központok számára a munkaerő-piaci válsághelyzetek kezelésére, a foglalkoztatási feszültségek megakadályozására. Ebből a keretből ítéltek oda most hatvanmillió forintnyi támogatást.
Legfeljebb négy hónapra jár a támogatás
Csongrád megyében egy, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében két mezőgazdasági üzem, Hajdú-Bihar megyében egy ruhaipari cég kapott támogatást. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy kerámia- és egy cipőipari cég, míg Vas megyében az egyik texilipari társulás nyújtott be sikeres pályázatot.
A pályázati program olyan legalább 20 főt érintő csoportos létszámcsökkentési tervek esetében adhat támogatást, amelyek egy adott térségben jelentősnek tekinthetők. Ennek alapján a támogatás munkavállalónként, 71 550 forint mértékig, legfeljebb 4 hónap időtartamra nyújtható.
A munkaügyi központok pályázataikat folyamatosan nyújthatják be szeptember 30-ig. Az első pályázati fordulóban Baranya, Somogy és Hajdú-Bihar megyében lévő cégek kaptak támogatást összesen 218 munkahelyre. A szaktárca felhívja a figyelmet arra, hogy csak olyan cégek kaphatnak támogatást, amelyeknél átmeneti működési gondok merültek fel. Ezt a szempontot a bírálóbizottság a pénzek odaítélésénél kiemelten veszi figyelembe.
Ugrás vissza Ugrás vissza...