Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Háromezer-ötszáz munkahelyet sikerült megtartani 600 millióért

Létrehozva: 2004. június 29.
Módosítás: 2004. június 29.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Eddig több mint 3 500 munkahelyet sikerült megtartani a munkaügyi tárca válságkezelő programja révén. Az erre a célra elkülönített egymilliárd forintból eddig 600 milliót használt fel a tárca. A Hollóházi Porcelánmanufaktura Rt. 30 milliós munkahelymegtartó támogatásban részesült.
A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium eddig csaknem 600 millió forintot fordított munkahelymegtartásra, abból az egymilliárdos keretből, amelyre a munkaügyi központokon keresztül pályázhatnak a likviditási gondokkal küszködő cégek. A támogatásnak köszönhetően idáig több mint 3 500 munkahelyet sikerült megtartani országszerte - nyilatkozta Burány Sándor szakminiszter a keddi sajtótájékoztatón.
Az ország különböző megyéiből érkeztek pályázatok, a legtöbb támogatást Nógrád megye kapta, ezt követi Borsod, Hajdú-Bihar és Heves megye.
A miniszter kiemelte: a legnagyobb segítséget eddig a mezőgazdasági ágazat, valamint az élelmiszer-feldolgozó üzemek kapták. Így csaknem 220 millió forintot osztottak szét 19 cég között, biztosítva ezzel 1 300 ember munkáját.Az üveggyártó vállalatok 180 millióra pályáztak sikerrel, és ezzel a támogatással 772 munkahelyet tartottak meg országszerte.
Harmincmilliót kapott a Hollóházi Porcelángyár
Pályázni folyamatosan lehet, a legutóbbi fordulóra kilenc pályamunka érkezett, közülük hatan részesülhetnek támogatásban a jövőben. A Kaposvári Ruhagyár 30 millióra számíthat, amelyből 140 munkahelyet tarthat meg. Békés és Zala megyében egy-egy élelmiszer-feldolgozó üzem a kedvezményezetett, és ha elfogadják a minisztérium feltételét - vállalják a továbbfoglalkoztatást az eredetinél kétszeres időtartamra -, akkor megkapják a 30, illetve a 70 millió forintos támogatást.
Borsodban a Hollóházi Porcelánmanufaktúra Rt. összesen 30 milliót kapott, ebből 15 millió központi, 15 pedig megyei támogatás. Ezzel 110 ember munkahelye lesz biztosított az elkövetkező évben.
Mahalek István , a Hollóházi Porcelánmanufaktúra Rt. vezérigazgatója kiemelte, a támogatási keret egy évre szól - a szerződéskötés után előreláthatóan július 1-jétől folyósítható -, és ennek segítségével elkerülhető lesz, hogy a 20 százalék fölötti munkanélküliséget felmutató hollóházi térségben tovább csökkenjen a foglalkoztatottság.
A porcelánmanufaktúra tavaly 1,1 milliárd forintos árbevételt ért el, ebből 150 millió forint export volt. A társaság tavaly 70 millió forintos veszteséget számolt. Erre az évre 1,1 milliárd forint körüli forgalmat terveznek, és eredményüket nullszaldósra remélik - tette hozzá a vezérigazgató.
Ugrás vissza Ugrás vissza...