Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Módosítják a munka törvénykönyvét

Létrehozva: 2003. január 24.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A kormány pénteki ülésén felhatalmazta Kiss Péter foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztert, hogy a szaktárca készítse elő a speciális önfoglalkoztatói forma jogi szabályozását - közölte Gál J. Zoltán kormányszóvivő a kabinet ülését követő tájékoztatón.
Mint elhangzott, ez a forma ötvözni kívánja a munkaviszonyból a munkavállalók számára adódó és a vállalkozói szerződés révén a munkaadókat érintő előnyöket.
Ezt a foglalkoztatási jogviszonyt elsősorban az olyan munkaterületeken hasznosíthatják majd, mint az ügynöki, őrző-védő tevékenység és más hasonló szakmák.
Nagyobb védelmet kaphatnak a munkavállalók
A kormány benyújtja a munka törvénykönyve és a hozzá kapcsolódó törvények jogharmonizációs célú módosító javaslatát. Jóváhagyták az Országos Érdekegyeztető Tanácsban is megvitatott törvénymódosító javaslatot, amely szerint a munkavállalók vállalkozási, megbízási szerződésbe kényszerítése nem irányulhat a dolgozók jogos érdekvédelmét szolgáló rendelkezések érvényesülése ellen - mutatott rá a kormányszóvivő.
Ugrás vissza Ugrás vissza...