Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Kinevezték az Egyesült Államok új budapesti nagykövetét

Cikk:

Barack Obama elnök Eleni Tsakopoulos-Kounalakist nevezte ki az Egyesült Államok budapesti nagykövetévé. Az amerikai követséget April Foley áprilisi távozása óta Jeffrey D. Levine ideiglenes ügyvivő vezeti, azt még nem lehet tudni, hogy az új nagykövet mikor áll munkába Budapesten.

Barack Obama elnök a Demokrata Párt egyik neves adománygyűjtőjét, a sacramentói Eleni Tsakopoulos-Kounalakist nevezte ki az Egyesült Államok budapesti nagykövetévé - jelentette be pénteken a washingtoni Fehér Ház. Tsakopoulos-Kounalakis az Egyesült Államokban jól ismert jótékonykodó tevékenységéről. Kalifornia egyik legnagyobb földhasznosítási cégének, az AKT Developmentnek az elnöke. Az egyik legaktívabb szervezője volt Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt-aspiráns adománygyűjtő rendezvényeinek.

A Fehér Ház közleménye szerint Tsakopoulos-Kounalakis mindig fáradhatatlanul végezte munkáját közérdekű ügyekben. Azt egyelőre nem közölték, hogy az új nagykövet mikor foglalja el állomáshelyét.

A budapesti amerikai nagykövetséget április 2-a óta Jeffrey D. Levine ideiglenes ügyvivő vezeti. Addig az időpontig volt hivatalban April Foley nagykövet. Az ő mandátuma lejárt volna Obama január 20-i hivatalba lépésekor, mert az elnök csapata a politikai kinevezett nagykövetek leváltásáról döntött. Foley-t mégis arra kérték: ne távozzon posztjáról a washingtoni kormányváltással egy időben, hanem maradjon nagykövet áprilisig, részben a folytonosság jegyében, részben az akkori gázszállítási válság, az Európai Unió és Oroszország közti feszültség miatt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...