Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Magyar szakember NATO-szervezet élén

Létrehozva: 2003. július 2.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Két évre neveznek ki magyar szakembert a NATO fenntartási és ellátási szervezete igazgató tanácsának élére. A Luxemburgban működő szervezet feladata, hogy optimalizálja a költségvetés felhasználását az anyagi veszteségek minimálisra csökkentésével egyidejűleg.
Magyar szakember kerül a NATO fenntartási és ellátási szervezete igazgató tanácsának élére. A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint Kapusy György nyugállományú mérnök ezredes megbízatása két évre szól, az elnöki poszt átadás-átvétele az igazgató tanács decemberi ülésén történik.
A szövetség fenntartási és ellátási szervezetét a tagországok fegyveres erőinél üzemeltetett fegyverrendszerek és haditechnikai eszközök fenntartásának, valamint anyagi ellátásának érdekében hozták létre. A Luxemburgban működő szervezet feladata, hogy optimalizálja a költségvetés felhasználását az anyagi veszteségek minimálisra csökkentésével egyidejűleg.
Az 59 éves Kapusy György 1997-ig a Magyar Honvédség fegyverzettechnikai szolgálatfőnökeként, 1997 és 2001 között pedig haditechnikai csoportfőnökként tevékenykedett.
Ugrás vissza Ugrás vissza...