Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Budapesten tárgyalt a NATO európai parancsnoka

Létrehozva: 2010. június 8.
Módosítás: 2010. június 8.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

 

Kedden Budapestre érkezett James Stavridis. A NATO európai főparancsnoka tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel, Benkő Tibor vezérkari főnökkel, Martonyi János külügyminiszter pedig udvariassági látogatáson fogadta a főparancsnokot.

 

 

Orbán Viktor miniszterelnök kedden hivatalában fogadta James Stavridist, a NATO európai erőinek főparancsnokát. A felekegyetértettek abban, hogy a NATO a legfontosabb kapocs Európa és az Egyesült Államok között - közölte Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő.

Magyarország erős és megbízható szövetségese a NATO-nak - mondta a főparancsnok, miután találkozott Benkő Tibor vezérkari főnökkel a Honvédelmi Minisztériumban. A főparancsnok köszönetet mondott a magyar katonáknak a kitűnő munkáért, amelyet többek között Afganisztánban és a Balkánon végeznek. Kiemelte, hogy nagyra értékeli azokat az erőfeszítéseket is, amelyeket a honvédség az árvíz miatt bajba jutott emberek megsegítéséért tett.

Magyarország balkáni szerepvállalásával kapcsolatban Benkó Tibor megerősítette: a térség biztonsága érdekében a honvédek addig maradnak, amíg szükséges. Jelenleg 400 magyar katona teljesít szolgálatot a térségben. Az afganisztáni csapatoknál a legfontosabb feladat a katonák felszereltségének javítása és ezzel biztonságuk erősítése.

Várhatóan szeptember 18-án tartják az ázsiai országban a parlamenti választásokat, a biztosításra a magyarok létszáma elegendő lesz, így nincs szükség csapaterősítésre – mondta el a vasárnap kinevezett vezérkari főnök.

 

Ugrás vissza Ugrás vissza...