Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Elkészültek a NAV új szolgálati igazolványai

Cikk:

Az adó és vámhivatal munkatársai három szakaszban, december 31-ig kapják meg új igazolványaikat. A Volt Vám- és Pénzügyőrség hivatásos tagjainak, illetve a pénzügyi nyomozóknak az igazolványán az is szerepel: birtokosa fegyverviselésre és intézkedésre jogosult.

Elkészültek az új szolgálati igazolványok a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban (NAV), amelyeket a különböző területeken dolgozók folyamatosan kapnak majd meg. Legkorábban, március 31-ig a volt Vám-és Pénzügyőrség (VP) hivatásos állományú tagjai, illetve pénzügyi nyomozói kapják meg az új dokumentumokat, amelyeken esetükben a sorszám és az azonosító mellett a vércsoport és a taj-szám is szerepel. Az igazolványon feltüntették azt is, hogy birtokosa fegyverviselésre és intézkedésre jogosult.

Ezt követően - június 30-ig - a volt Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) adóellenőreinek valamint végrehajtóinak igazolványait cserélik véglegesre, amelyeken a sorszám és azonosító mellett az olvasható: az igazolvány ellenőrzésre és intézkedésre csak külön megbízólevél birtokában jogosít. Ugyanezt az igazolványt kapja meg a NAV valamennyi további dolgozója 2011. december 31-ig.

Ezeken kívül lesz egy ideiglenes szolgálati igazolvány is, amelyet a próbaidőn lévő hivatásos állományúak használnak a véglegesítésükig, amely konkrét határidőig érvényes, ellentétben a normállal, amely visszavonásig. Az ideiglenes szolgálati igazolványon nem szerepel a fegyverviselésre és intézkedésre való jogosultság.

Ugrás vissza Ugrás vissza...