Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hazahozták az afganisztáni misszió második áldozatát

Létrehozva: 2008. július 17.
Módosítás: 2008. július 18.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Hazahozták az Afganisztánban hősi halált halt Nemes Krisztián holttestét. A posztumusz tűzszerész őrnagy földi maradványait szállító AN-26 katonai szállító repülőgép csütörtökön 16 órakor landolt a Magyar Honvédség pápai bázisrepülőterén.

A bázison Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Havril András vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke és Tömböl László altábornagy, az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka fogadta a koporsót.

A katonai szállítógép Nürnbergből hozta Pápára Nemes Krisztián őrnagy holttestét. Afganisztánból Németországba a német légierő gépe szállította a koporsót.

A repülőtéren katonai tiszteletadással fogadták a tűzszerész őrnagy földi maradványait. A repülőgépről tűzszerész bajtársak hozták le a nemzetiszínű lobogóval letakart koporsót, s Hajdu Gábor ezredes, a magyar tűzszerészek parancsnoka jelentést tett Szekeres Imre miniszternek.

A 32 éves Nemes Krisztián július 12-én Afganisztánban egy házi készítésű robbanószerkezet hatástalanítása közben vesztette életét. A tűzszerész századost a honvédelmi miniszter hősi halottá nyilvánította, és posztumusz őrnaggyá léptette elő.

Nemes Krisztián az Afganisztánban szolgáló magyar tűzszerész misszió második halálos áldozata.

Ugrás vissza Ugrás vissza...