Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Német rendőrök a Balatonnál

Létrehozva: 2003. június 12.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Miniszterelnöki Hivatal negyvenötmillió forintos támogatásából finanszírozza az ORFK, hogy Németországból egyenruhás rendőrök érkezzenek a Balatonhoz. Emellett a turisztikailag fontos helyszíneken posztos őrhelyeket hoznak létre, ahol a nap 12 órájában állandó rendőri felügyelet lesz.
A turisták tájékoztatásának és közbiztonságának érdekében a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) 45 millió forinttal támogatja az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK). Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá Pál Béla , a MeH politikai államtitkára és Salgó László országos rendőrfőkapitány.
A támogatásból az ORFK a turisták által leglátogatottabb 17 helyszínen posztos rendőri őrhelyet hoz létre. Így napi 12 órás rendőri jelenlét lesz Budapesten a Hősök terén, a Budai Várban, a Váci utcában, a Vörösmarty téren, a Bazilikánál, a Citadellán, a Margitszigeten. Többek közt rendőröket állítanak a gárdonyi szabad strandra, a harkányi strandra és a sárvári gyógyfürdőhöz is.
Fegyver nélküli német egyenruhások
Hamarosan egyenruhás német rendőrök is érkeznek Magyarországra, akik a Balatonnál a magyar kollegákkal együtt teljesítenek majd szolgálatot. Intézkedési jogok nincs, így fegyver és gumibot sem lesz nálunk. Összesen tizenkét német áll rendőr érkezik tíz hétre, váltásban.
A MeH ezen felül vállalja, hogy a Magyar Turizmus Rt.-vel közösen non-stop hívható Tourinform Telefonos Szolgálatot működtet, ahol rendőri segítséget igénylő hívások esetén közvetlen kapcsolatot teremtenek a hívó fél és a rendőrség között. A Tourinform Főirodájában 24 órán keresztül angol vagy német nyelvet beszélő rendőrtiszt is lesz.
35 millió a balatoni kapitányságoknak
A MeH nemrégiben a Balaton menti megyei főkapitányságokkal kötött együttműködési megállapodást. A harmincötmillió forintból posztos őrhelyeket, információs központokat, angol-német nyelvű panaszfelvételi irodákat hoznak létre.
Ugrás vissza Ugrás vissza...