Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Történelmi emlékpark lesz a Nemzeti Múzeumban

Létrehozva: 2003. szeptember 4.
Módosítás: 2003. december 13.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Folytatódik a Nemzeti Múzeum kilenc éve tartó rekonstrukciója: jövőre elkészülhet a történelmi emlékpark, és a növényzet is eredeti szépségében pompázhat majd. Az intézményben meghosszabbították a Rákóczi-kiállítást, melynek zárásaként vendégül látják a Tenkes kapitányát is.

Történelmi emlékparkot szeretne kialakítani a Múzeumkert rekonstrukciója során a Magyar Nemzeti Múzeum - mondta Szikossy Ferenc főigazgató-helyettes csütörtökön, az intézmény évadnyitó sajtótájékoztatóján. 2004-re csoportokba rendezik a ma szétszórtan elhelyezett szobrokat, és megpróbálják visszaállítani az eredeti növényzetet. A főigazgató-helyettes szerint van elég pénz az 1994 óta tartó rekonstrukció befejezésére.

A tanévnyitásra tekintettel szeptember 21-ig meghosszabbították a "Nemzetünkért összefogván..." című Rákóczi-emlékkiállítást, amelynek anyagából több tárgy is a sárospataki várban ősz végén, tél elején megnyíló állandó tárlat része lesz. A budapesti kiállítás zárásaként beszélgetést tartanak a Tenkes kapitánya című filmsorozat több szereplője, köztük Zenthe Ferenc részvételével.

Zsolnay-kerámiák és 56-os fotók

A kulturális örökség napjai keretében, szeptember 20-án és 21-én Zsolnay-kerámiákat bemutató kiállítással várják az érdeklődőket. Október 3-tól tekinthető meg a Főúri terítékek az Andrássyak asztalán című időszaki tárlat, amelynek anyagát a Szlovák Nemzeti Múzeum Betléri Múzeumának gyűjteménye alkotja. Az út vége. Szovjetunió - Budapest, 1956 címmel október 22-én Jean-Pierre Pedrazzini fényképeiből nyílik időszaki kiállítás.

Folytatják hagyományos múzeum-pedagógiai sorozataikat, így az intézményben továbbra is lesznek évszakváltó koncertek, történeti játszóházak és régészeti séták.

Ugrás vissza Ugrás vissza...