Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Jövő kedden állapítják meg a népszavazás eredményét

Létrehozva: 2004. december 31.
Módosítás: 2004. december 31.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Január 4-én, kedden tartja népszavazási eredménymegállapító ülését az Országos Választási Bizottság. Ezt a testület tagjaival történt konzultációt követően jelentette be Ficzere Lajos.
- Az Országos Választási Bizottság (OVB) a testület tagjaival történt előzetes konzultáció alapján a december 5-ei kettős népszavazás új végeredményét január 4-ei ülésén állapítja meg - mondta Ficzere Lajos , az OVB elnöke.
Tájékoztatása szerint azokban a szavazókörökben, amelyekben a Legfelsőbb Bíróság elrendelte a szavazóköri jegyzőkönyvek, illetve a szavazatok ellenőrzését, a szavazatszámláló bizottságok már befejezték munkájukat, és az új jegyzőkönyveket az OVB-hez eljuttatták.
Az Országos Választási Iroda vezetője, Rytkó Emília kedden még arról adott tájékoztatást, hogy az OVB elnöke a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) delegáltjának, Gaudi-Nagy Tamásnak a kérésére december 29-éről január 5-ére halasztotta a népszavazás eredményének újbóli megállapítását.
Az eredmény újbóli megállapítására azért van szükség, mert a Legfelsőbb Bíróság december 14-ei döntésében az MVSZ keresetének helyt adva megsemmisítette az OVB erről hozott korábbi határozatát, és közel 1154 szavazókörben elrendelte a szavazóköri jegyzőkönyvek ellenőrzését.
Ugrás vissza Ugrás vissza...